Pätevä syy satsata hyviin liiveihin

Hyvät urheiluliivit vähentävät rintojen liikkumista juostessa jopa 78 %.

maanantai 4. lokakuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

Hyvien urheiluliivien tai sporttitopin käyttämiseen on kuitenkin myös muita syitä kuin pelkkä pomppimisen vaimentaminen.

Kun juokset, hypit, tanssit, ratsastat tai liikut muulla tavoin vauhdikkaasti, rintasi voivat pomppia ikävästi. Ilman oikeanlaista tukea povi liikkuu todella paljon. Rintojen kiinteydestä ja koosta riippuen kyse on jopa useiden senttimetrien liikkeestä.

Rinnat liikkuvat ylös ja alas, sivulta toiselle sekä ulos ja sisään - itse asiassa kolmiuloitteisen kahdeksikon muotoista liikerataa. Tällainen karuselli voi tehdä kipeää ja lisäksi painovoima rasittaa ja venyttää rintoja.

Noin 50 prosenttia naisista sanoo, että liikunta, jossa povi pomppii, aiheuttaa kipuja joko rintoihin tai niitä ympäröivin kudoksiin.

Kipujen syynä on se, että rintakudoksen niin kutsutut Cooperin ligamentit, eli rintaa kannattavat sidekudokset, joutuvat koetukselle. Ligamentit venyvät liikkuessa jatkuvasti kaikkiin suuntiin ja ajan myötä ne löystyvät. Kun ligamentit venyvät povi alkaa roikkua ja että rinnat alkavat liikkua entistä enemmän liikunnan aikana.

On selvää, että mitä suuremmat rinnat, sitä enemmän ne liikkuvat.

Monet pienirintaiset naiset luulevat erheellisesti, että heidän ei tarvitse tukea rintojaan. KAIKKIEN naisten tulisi käyttää urheilurintaliivejä, sillä myös pienet rinnat voivat liikkua paljon, esimerkiksi juostessa tai hyppiessä. Tavalliset rintaliivit eivät sovi kuntoiluun. Tavalliset liivit vähentävät rintojen liikettä vain 40 prosenttia, kun urheilurintaliivien teho on jopa 78 prosenttia.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee