6 terveellistä sovellusta älypuhelimeesi

Tässä on 6 sovellusta, jotka auttavat sinua esimerkiksi vahvistamaan kehoasi, seuraamaan harjoitteluasi tai heräämään silloin, kun se sopii parhaiten unen vaiheeseesi. Mikä näistä on sinun suosikkisi?

Sovellukset tekevät elämästä hauskempaa – ja terveellisempää.

Älypuhelinsovelluksista löytyy nykyisin apua joka lähtöön, ja se pätee myös treenaamiseen ja terveisiin elämäntapoihin. Tässä on 6 sovellusta, jotka voivat inspiroida sinua aktiivisessa arjessasi.

Kaikki sovellukset ovat ilmaisia ja saatavilla iPhone-puhelimiin. Samoista tai vastaavista sovelluksista on saatavilla myös versiot Android-puhelimeen

LUE MYÖS: 5 sovellusta treenaajan älyluuriin

Instant heart rate

Tutkijat ovat kehittäneet sovelluksen, jolla voi mitata eteisvärinää. Pidät vain sormea iPhonen kamerassa ja kuvaat salamavalolla. Se valaisee sormen verisuonia ja kertoo verenkierron perusteella, onko sydämesi rytmi epävakaa.

Instant heart rate -sovelluksen voi ladata täältä.

LUE MYÖS: Askelmittari saa sinut kävelemään 1,5 km enemmän joka päivä!

Migrane eDiary

Migreenipäiväkirjaan voit helposti kirjata tietoja esimerkiksi siitä, mihin aikoihin ja missä olosuhteissa havaitsit migreenin oireita. Se voi auttaa sinua jopa ehkäisemään joitakin migreenikohtauksia.

Migrane eDiary -sovelluksen voi ladata täältä.

Lifesum

Lifesum tarjoaa mahdollisuuden kirjata helposti kaiken, mitä syöt ja juot päivän mittaan. Sovellus laskee, paljonko energiaa, proteiinia, hiilihydraattia ja rasvaa saat. Voit myös pyytää sovellusta laskemaan itsellesi päivittäisen energiamäärän, jonka avulla voit hallita painoasi haluamallasi tavalla.

Lifesum-sovelluksen voi ladata täältä.

Simply Yoga

Sovelluksessa on kaikki, mitä tarvitset 20, 40 tai 60 minuutin kunnon joogatuokioon. Ääni ohjaa läpi koko ohjelma, ja videoklipeistä näet, kuinka harjoitteet tehdään.

Simply Yoga -sovelluksen voi ladata täältä.

Interval Timer

Näppärän sovelluksen avulla on helppo tehdä intervalliharjoituksia tai esimerkiksi 6 x 30 sekunnin toistoja. Ajastin seuraa sekä aikaa että toistojen määrää ja kertoo äänimerkein ja värein, milloin on tauon ja milloin seuraavan intervallin tai sarjan aika.

Interval Timer Appin voi ladata täältä.

Sleep Cyle

Sleep Cycle sopii sinulle, jonka on vaikea herätä aamulla. Jätä sovellus yöksi auki ja puhelin sängylle tai sen vierelle, niin sovellus rekisteröi unen aikaisia liikkeitäsi 30 minuutin ajanjaksolta, jonka sisällä haluat herätä, ja hälytys piippaa silloin, kun liikut eniten ja herääminen on helpointa.

Sleep Cycle -sovelluksen voi ladata täältä.