Miksi putkirullaus kannattaa?

Putkirullalla pääset eroon lihasjumeista!

Nainen putkirullailee

Putkirulla on kasvattanut ansaitusti suosiotaan tehokkaana kehonhuoltovälineenä, mutta miten se vaikuttaa ja miksi se kannattaa ottaa osaksi treeniohjelmaa?

1. Putkirullailu parantaa verenkiertoa lihaksissa

Putkirullailu parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, jolloin lihaksiin pääsee enemmän happea ja ravintoaineita, ja toisaalta kuona-aineiden poistuminen voi nopeutua. Käsittely vetristää näin paikkoja ja auttaa tehostamaan palautumista.

2. Putkirullailu lievittää lihaskipua

Treenistä kipeytyneet ja jäykät lihakset ovat varmasti tuttu ilmiö monelle. Putkirullailu hieroo kireitä lihaskalvoja ja parantaa verenkiertoa lihaksiin, jolloin kipukin hellittää. Rullaillessa kannattaa pitää rullattava lihas mahdollisimman rentona - käsittelyn ei ole tarkoitus olla tuskaisan kivuliasta.

3. Putkirullailu ehkäisee vammoja

Verenkiertoa tehostavan vaikutuksen ansiosta rullailu sopii hyvin myös lämmittelyyn, jolloin se auttaa ehkäisemään lihasvammoja.

4. Putkirullailu parantaa liikkuvuutta

Rullailu auttaa parantamaan liikkuvuutta ja venyvyyttä, mikä auttaa myös osaltaan ehkäisemään vammoja ja kipua.

5. Putkirullailu voi lievittää stressiä

Kehoa vetristävä putkirullailu voi auttaa lievittämään stressiä, kun lihasten jännitykset aukeavat. Eteläkorealaisessa tutkimuksessa on saatu viitteitä siitä, että putkirullailu voi lievittää stressiä myös aktivoimalla parasympaattista hermostoa.

Foam roller -opas: Hankin oikeanlainen putkirulla

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background