Mistä löytyvät parhaat reitit?

Hylkää tavalliset metsäpolut, jos lähistöllä on räätälöityjä maastopyöräreittejä. Niitä pitkin on hauskempi pyöräillä, eikä polkeminen häiritse muita metsässä liikkuvia.

Maastopyöräily kasvattaa suosiotaan, eikä ihme!

  • Vaikka jokamiehen oikeudet sallivatkin toki Suomen metsissä pyöräilemisen, älä kuitenkaan säikyttele koiranulkoiluttajia, ratsastajia lenkkeilijöitä, marjastajia, metsästäjiä tai metsän rauhasta nauttivia.
  • Maastopyöräiyyn tarkoitettuja reittejä ja muiden harrastajien merkitsemiä maastoreittejä voi etsiä Visit Finland - Pyöräillen Suomessa -sivuston maastopyöräilysivuilta, Fillari-lehden nettisivuilta, sekä paikallisten seurojen ja MTB-harrastajien verkkosivuilta vaikkapa hakusanoilla: paikkakunta + mtb + reitti.
  • Paikkakuntasi metsistä ei välttämättä löydy erikseen merkittyjä reittejä, mutta paikallisilla harrastajilla on silti varmasti suosikkipolkunsa. Pyydä paikallinen maastopyöräilijä ensin oppaaksi.
  • Huomaa sekin, että jotkut metsiköt kestävät rankkasateita muita paremmin. Tasamaalla olevat metsät muuttuvat helpommin mutavelliksi kuin kumpuileva maasto. Mäkimaastossa vesi kertyy lammikoiksi, jotka voi väistää. Hiekkapohjainen tai muuten kuivalla kankaalla oleva metsä kuivuu nopeasti, ja metsätyypin tunnistaa jäkälistä ja männyistä. Sammaleinen kuusikko kuivuu yleensä hitaammin. Kysy paikallisilta harrastajilta, minne pyörällä kannattaa suunnata milloinkin.