Valitse oikeat kengät zumbaan ja bokwaan

Kun tanssit ja liikut villisti, tarvitset kengät, jotka myötäilevät kaikkia liikkeitäsi ja sopivat hyvin jalkaan.

Lue, millaiset jalkineet zumbaan ja bokwaan kannattaa valita.

© iStock
  • 1. TUKIKenkien täytyy tukea jalkoja kunnolla, jotta jalat eivät liu'u niiden sisällä. Jos tunnet tarvitsevasi lisätukea nilkoille, voit valita mallin, joissa on nilkkaa tukeva varsi. Tanssilenkkareiden tulee olla niin napakat, että varpaat ulottuvat miltei kenkien kärkiin. Kengät venyvät käytössä hieman, jolloin alkujaan napakka kenkä muotoutuu jalkaan täydellisesti.
  • 2. ISKUNVAIMENNUS
    Zumbaajan ja bokwaajan kengissä on olennaista hyvä iskunvaimennus. Tunneilla tehdään paljon hyppyjä ja siksi jalat ja polvet saattavat rasittua, jos kengät eivät tue jalkoja tarpeeksi hyvin alastulossa.
  • 3. KAKSIOSAINEN POHJA
    Kun valitset tanssilenkkareita, kannattaa kokeilla kenkiä, joissa pohja muodostuu kahdesta osasta. Sellaiset tanssikengät ovat joustavat ja taipuisat, vaikka pohja onkin tukevaa muovia.
  • 4. MUOVIPOHJA Zumba- ja Bokwatunneilla kääntyillään paljon. Siksi tanssikenkien pohjien tulee olla muovia eikä kumia. Muovipohja on kumipohjaa sileämpi, jolloin kengänpohjan ja lattian väliin ei tule liikaa kitkaa. Liian tiiviisti lattiaan takertuva pohja voi aiheuttaa polviongelmia. Tanssilenkkareiden pohja ei saa olla tahmea, mutta ei myöskään liian luistava.

LUE MYÖS: Treenikengät testissä – näin valitset juuri itsellesi sopivat