Nyrkkeilytreeni kotikuntoilijalle

Nyrkkeilyä voi harjoitella mainiosti myös kotona. Oikeilla opeilla harjoittelu on lähes yhtä tehokasta kuin kuntokeskuksen nyrkkeilytunnilla.

Nyrkkeilytreeni kotikuntoilijalle

Nyrkkeilytreeni kotikuntoiluun

Täältä saat videot tehokkaista, monipuolisista ja haastavista harjoituksista. Harjoitukset ovat pitkälti samoja kuin kuntokeskuksen nyrkkeilytunnilla.

Elleivät erilaiset nyrkkeilytekniikat ole entuudestaan lainkaan tuttuja, kannattaa hankkia hieman nyrkkeilyopetusta, ennen kuin alkaa harjoitella itsenäisesti. Silloin harjoituksista saa parhaan hyödyn irti.

Verryttely

Juokse 1,5 kilometrin lenkki. Ensimmäiset 200 metriä juostaan rauhallisesti lämmittelyvauhtia. Sen jälkeen tahtia kiristetään hieman omaa pitkänmatkan juoksuvauhtia nopeammaksi. Jos paras juoksunopeutesi pitkällä lenkillä on esimerkiksi 9 km/h, juokse nyt 11 km/h.

Lihakset vetreiksi

Venyttele ensin ylävartalo ja sitten alavartalo huolellisesti.

Nyrkkeilyharjoitus

Asetu varjonyrkkeilyasentoon, vasen jalka oikean edessä, jos olet oikeakätinen. Ota harjoitteen aikana neljä askelta eteen ja neljä taakse. Harjoite kestää kokonaisuudessaan noin 30 sekuntia.

Aina kun astut askeleen, iske eteen ensin vasemmalla ja sitten oikealla kädellä. Iskussa käsivarsien tulee pysyä korkealla. Kädet pidetään nenän tasalla ranteet jännitettyinä. Nyrkkeile edessäsi olevaa näkymätöntä vastustajaa kohti kädet nyrkissä ja rystyset edellä.

Toista liikettä yhteensä minuutin ajan ja nopeuttaen harjoitusta asteittain niin, että lopulta isket eteesi nopeasti ja otat samalla nopeita askeleita. Kun minuutti on kulunut, jatka neljällä iskulla jokaista askelta kohti. Jatka 30 sekuntia. Kiristä tahtia ja iske kuusi iskua askelta kohti. Jatka taas 30 sekunnin ajan. Muista lisätä vauhtia joka sarjalla. Toista koko harjoitus neljästi. Toista harjoitus nyrkkeilysäkillä, jälleen neljä sarjaa.