6 askelta parempaan juoksukuntoon

Haluatko lisätehoa juoksuharjoitteluun? Seuraavien 6 vinkin avulla juoksukunto kehittyy nopeammin.

Nainen juoksee

Omaa juoksukuntoa voi parantaa nopeastikin noudattamalla muutamaa perusperiaatetta.

© iStock

Sinun ei tarvitse ostaa uusia lenkkareita, GPS-kelloa tai hienoa juoksutakkia, ei sinne päinkään. Juoksukuntoa voi kehittää paljon yksinkertaisempienkin vinkkien avulla. Seuraavien kuuden neuvon noudattaminen vie sinut askeleen lähemmäksi parempaa juoksukuntoa.

1. Harjoittele johdonmukaisesti

Jos haluat kehittää juoksukuntoasi, sinun kannattaa asettaa jokaiselle lenkille jokin tietty tavoite. Pyri saavuttamaan tavoitteet harjoittelemalla johdonmukaisesti ja vaihtele pitkien rauhallisten lenkkien ja kovatempoisemman intervalliharjoittelun välillä.

2. Lisää vauhtia

Nyt menoksi! Juoksukunto kehittyy mm. sillä, että teet myös räjähtäviä harjoituksia eli juokset vaikkapa kovia intervalleja.

3. Joustoa treeneihin

Olisi tietysti mukava noudattaa harjoitusohjelmaa pilkulleen, mutta se harvoin onnistuu. On päiviä, jolloin vaikkapa polvi vihoittelee, ja silloin kannattaa vaihtaa juoksulenkki esimerkiksi pyöräilyyn eikä roikkua kiinni treeniohjelmassa kynsin hampain.

4. Harjoittele monipuolisesti

Oletko tehnyt samanmittaisia lenkkejä jo vuosien ajan? Hae harjoitteluun vaihtelevuutta ja monipuolisuutta, niin keho joutuu tiukemmalle.

5. Laadi harjoitusohjelma

Vaikka pitäisit vain juoksemisesta, muunkinlaisia harjoitteita kannattaa tehdä juoksukunnon kehittämiseksi. Laadi siis harjoitusohjelma, joka kehittää juoksussa tarvittavia osa-alueita.

6. Kuuntele kehoasi

Useimmat juoksijat kärsivät joskus vammoista. Yritä toimia ennaltaehkäisevästi ja muista pitää riittävästi lepopäiviä. Harjoittele noin 80 prosentin teholla ja tee juokseminen lisäksi myös voimaharjoitteita.

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background