Mobility: lihaksia ja liikkuvuutta

Jos CrossFit tuntuu muuten täydelliseltä, mutta kaipaisit lisää liikkuvuutta, Mobility on sinua varten! Mobility on sekoitus crossfitiä ja joogaa.

Kun CrossFit keksittiin San Franciscossa 2005, sen kehittäjät havaitsivat pian, että sekä kilpaurheilijat että liikunnan harrastajat saivat helposti urheiluvammoja ja kärsivät jäykkyydestä ja lihaskivusta. He havaitsivat myös, että 98 prosenttia kaikista vaivoista voitaisiin ehkäistä lisäämällä kehotietoisuutta, liikkuvuutta ja notkeutta.

Fysioterapeutti Kelly Starrett kehitti tältä pohjalta vuonna 2008 CrossFit-harrastajille mobility-kurssin. Mobility saavutti suosiota ensin Yhdysvalloissa ja on saapunut myös Eurooppaan. Mobility on siis kehittynyt suoraan crossfit-harrastuksesta.

Jooga on hyväksi keholle ja mielelle. Joogaohjelmat ja harjoitteet videolla sekä vasta-alkajalle että harjaantuneelle joogaajalle.

Lue lisää Mobilitystä täältä:

Kelly Starrettin mukaan Mobility vähentää lihaskipuja, ehkäisee vammoja ja parantaa fyysistä suoritusta.

Samoin kuin CrossFit, Mobilitykin on alun perin Yhdysvaltalainen konsepti, joka on levinnyt kaikkialle. CrossFit-harrastuksen vanavedessä se on jo löytänyt tiensä myös suomalaisiin kuntokeskuksiin.