Nainen kävelee rappusia ylös
© iStock

10 konstia lisätä liikettä arkeen

Tuntuuko treenaamisen järjestäminen työläältä? Näillä nikseillä lisäät helposti liikettä arkipäiviin.

maanantai 23. huhtikuuta 2018

Liikunta on aina hyväksi – ja myös arkiliikunta ja lyhyetkin treenit lasketaan. Katso 10 helppoa vinkkiä siihen, miten saat ujutettua lisää liikettä elämääsi.

Treenaa töissä
Innosta (tai haasta) kollegat osallistumaan työpäivän aikana säännölliseen taukotreeniin. Voitte porukalla esimerkiksi lankuttaa tai tehdä kyykkyjä tai pakaraharjoitteita. 

Sovi aktiivitreffit
Sovi kaverin kanssa treffit vaihteeksi muualle kuin kahvilaan tai ravintolaan. Lähtekää uimaan, hypelkää yhdessä hikeen jumpassa tai lähtekää pitkälle kävelylenkille, jolla on aikaa ja rauha jutella kunnolla.

Pilko treeni osiin
Jos sinulla ei ole aikaa, virtaa tai kiinnostusta pitkään treeniin, kokeile jakaa treenisi pieniin osiin pitkin päivää. Ota tietty lihasryhmä käsittelyyn aina, kun sinulla on viisikin minuuttia luppoaikaa, ja kuormita silloin lihaksia niin raskaasti kuin mahdollista tekemällä useita sarjoja kyseisiä lihaksia työllistävää harjoitetta.

Katso vinkkejä lihaskuntotreeniin täältä.

Kun vaihdat hissin portaisiin, kerrytät 40 askelta joka kerrosta kohden.

Lähde (pikku)lenkille
Lähde lenkille, vaikka tuntuisikin, ettei huvita: juoksu on tehokkaimpia treenimuotoja, ja jo lyhytkin lenkki edistää terveyttä ja virkistää mieltä. Ota aluksi tavoitteeksi 2–4 kilometriä. Voit hyvin myös vaihdella juoksun ja kävelyn välillä ja pidentää vähitellen juoksuosuuksia.


Treenaa kaverin kanssa
Kun tiedät kaverin odottavan lenkkipolun varressa tai kuntosalin ovella, treenistä tuskin tulee luistettua. Kaverin tsempillä voit myös saada treenistä ja itsestäsi enemmän tehoja irti.

Nouse tuolista
Työskentely seisten kuluttaa noin 50 kcal enemmän energiaa tunnissa kuin istumatyö.

Vaihda kaupan kärry koriin
Jos et ole tekemässä ihan koko viikon ostoksia kerralla, käytä kärryjen sijasta ostoskoria, niin saat kauppareissulla ihan huomaamatta pienen käsivarsitreenin.

Ota tavaksi jaloitella aina puhelimessa puhuessasi.

Odotuskikka 
Hyödynnä vedenkeittimen kuumenemisen tai tulostimen raksutuksen odotteluun kuluva aika vaikka lankuttamalla tai tekemällä muutama lihaskuntoliike.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee