Pariskunta treffeillä

Treffeillä käynti kannattaa, vaikka olisitte olleet jo pidempäänkin yhdessä.

© iStock

Säilytä kipinä parisuhteessa

Monessa parisuhteessa suurin intohimo laantuu, kun arki ja rutiinit ottavat vallan. Kerromme, miten kipinä säilyy suhteessa arjen kiireiden keskelläkin. Katso 4 helppoa vinkkiä!

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017 teksti M. Jespersen

Kun parisuhteessa alkaa arki, on varsin tavallista, että suurin intohimon kipinä laantuu.

Onneksi on paljon asioita, joiden avulla kipinän saat puhallettua taas henkiin. Katso alta neuvot, joilla saat intohimon takaisin parisuhteeseen. 

1. Muistelkaa yhdessä

Muistelkaa esimerkiksi ensitreffejänne, kun molemmilla oli perhosia vatsassa ennen ensitapaamista. Palatkaa yhdessä unohtumattomiin lomakokemuksiin tai niihin päiviin, kun tapasitte toistenne perheet ensi kertaa. Tehkää harjoitus, jossa molemmat palauttavat mieleen mahdollisimman monta hyvää muistoa. Yhteisen muistelun avulla muistatte jälleen sen, miten moni asia teitä sitoo yhteen.

2. Tehkää asioita yhdessä

Tehkää yhdessä jotain uutta ja jännittävää. Näin luotte uusia yhteisiä muistoja, joita on mukava käydä myöhemmin yhdessä läpi. Myös pienet yhteiset kokemukset voivat vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta välillänne.

3. Kehukaa toisianne

Miettikää, mikä kumppanissa on hyvää ja muistakaa kertoa siitä toisillenne säännöllisesti. Kokeilkaa esimerkiksi harjoitusta, jossa hukutatte toisenne kohteliaisuuksiin eli kerrotte vuorotellen toisillenne 10 asiaa, joista toisessa pidätte. Tämä lisää luottamusta välillänne ja saa teidät ymmärtämään toisianne paremmin - ja muistatte taas, miksi olette yhdessä.

4. Hyväksykää se, ettette ole aina unelmapari

Hyvässä parisuhteessa on tilaa myös sille, että joskus toinen voi olla väsynyt eikä jaksa tehdä suuria romanttisia eleitä. Muistakaa, ettei kaikki suju aina odotusten mukaan ja että odotuksia voi säätää ja toisinaan niistä voi tinkiä parisuhteen siitä kärsimättä.

Lähteet: womenshealthmag.com, huffingtonpost.com, psychologytoday.com

KUNTO PLUS tarjoaa parhaat juoksuvinkit ja -neuvot sekä aloitteleville että edistyneille juoksijoille. Saat lehden JA laadukkaan treenisetin ERITTÄIN edullisesti täältä.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee