Lisää seksiä elämään

Seksi on ihanaa ja hyväksi terveydelle, mutta syystä tai toisesta se tahtoo jäädä syrjään vakiintuneessa suhteessa. Näin voit saada uutta kipinää seksielämääsi.

Liiku paljon

Mitä parempi kunto, sitä parempi seksielämä. Siltä ainakin näyttää tieteen valossa. Liikunta parantaa muun muassa itsetuntoa, todettiin yhdysvaltalaistutkimuksessa, johon osallistui 400 opiskelijaa. Säännöllisesti liikuntaa harrastavat pitivät itseään viehättävämpinä ja seksielämäänsä tyydyttävämpänä kuin sohvaperunat. Kehon muuttuminen veltosta hyväkuntoiseksi toimii jo itsessään lemmenlääkkeenä. Jo lyhytaikaisen säännöllisen kuntoilun jälkeen voi seksielämä tutkijoiden mukaan parantua merkittävästi. Hyvät hyrinät voivat jatkua pitkälle kypsään ikään, kun pitää itsensä kunnossa. Voit myös kokeilla seksiä heti treenin jälkeen, koska on tutkimusten mukaan naisilla on enemmän seksihaluja heti liikunnan jälkeen.

Varaa aika kalenteriin

Voi kuulostaa hieman epäromanttiselta, mutta suunnitteleminen voi olla juuri oikea konsti saada seksistä luonnollinen osa arkea – yhtä luonnollinen kuin tiskaus ja ystävien kanssa puhuminen, jotka seksologi Gloria Bramen mukaan usein vievät aikaa läheisyydeltä parisuhteessa. Naisilla lapset, kotityöt, ura, seuraelämä ja kaikki muu menevät usein seksin edelle, mikä on todella huono tapa. Opi löytämään joka päivä aikaa suukotteluun ja halailuun kumppanisi kanssa, ja jos se on välttämätöntä, varaa kalenteriisi aikaa seksiä varten vähintään pari kertaa viikossa, Brame neuvoo.
Näin parannat seksielämääsi

Käynnistä hyvän kierre

Hyvä seksielämä ei oikeastaan poikkea paljon liikunnan harrastamisesta: Kunhan ensin on saanut luotua rutiinit ja kunnon kohoamaan, asiasta innostuu täysin rinnoin, jolloin tekee automaattisesti mieli lisää. Paljolti onkin kyse siitä, että ylittää ensimmäisen esteen ja ”kokoaa itsensä” seksiä varten. Silloin himo syntyy luontaisesti. Muista myös, että mitä enemmän harjoittelet, sen paremmin osaat. Lopulta et ehkä halua ollenkaan lopettaa!

Huomioi erilaiset halut

Selitys seksuaaliseesti kuivaan kauteen joidenkin parien elämässä voi löytyä syvältä ihmisen persoonallisuudesta. Tutkijat ovat havainneet eron niin kutsutun spontaanin ja reseptiivisen halun välillä. Toiset voivat istua junassa ja lukea lehteä, kun heihin kesken kaiken iskee mielijohde, että olisi mukava harrastaa nyt seksiä. Toiset taas tarvitsevat jotain aktivoimaan ensin himonsa. He ovat ikään kuin neutraaleja ja kaipaavat jotain positiivista, ennen kuin halut heräävät, selittää seksologi Astrid Højgaard. Jos sinä ja puolisosi olette molemmat reseptiivisiä eli riippuvaisia siitä, että toinen tekee aloitteen, tilanne voi jumittua. Siksi kannattaa ottaa kummankin luonteenpiirteet huomioon ja löytää yhdessä puhumalla ratkaisu ongelmaan.