Raskaaksi nelikymppisenä

Raskaus yli nelikymppisenä vastaa 9 kuukauden mittaista rankkaa treeniä.

Puolesta ja vastaan

Muutama vuosikymmen sitten 40-vuotiaalla oli papiljottikampaus ja odotettavissa oli isoäidin rooli, mutta nyt ei ole lainkaan harvinaista nähdä ohimoiltaan harmaantuvia äitejä ja isiä päiväkodin vanhempainillassa.

Nelikymppisten ensisynnyttäjien määrä on kasvanut selvästi viimeisen kymmenen vuoden aikana vaikka raskaaksi tuleminen nelikymppisenä on vaikeaa: 5 % 40-vuotiaista naisista tulee yhdessä kuukaudessa raskaaksi.

40-vuotiaana biologia ei kuitenkaan enää ole odottajan puolella - keskenmenoriski on noin 50 prosenttia johtuen munasolujen kromosomivirheistä, sikiön kromosomivirheiden riski on 1/66 ja Downin oireyhtymän riski on 1/106. Lisäksi vain hyvin harva yli 45-vuotias tulee raskaaksi - hedelmällisyysprosentti on enää 0,3.

Raskaus myös tuntuu rankemmalta yli 40-vuotiaana: väsymys ja uupumus ovat yleisiä, rinnat venyvät ja jo synnyttäneille tulee helposti peräpukamia, ja vatsa painaa rakkoa. Lisäksi keskenmenovaara on suuri.

Toisaalta, kun raskaaksi on tullut, eikä sikiötesteissä ja äitiysneuvolassa löydy mitään hälyttävää, nykyaikana lapsi on äidin iästä riippumatta todennäköisesti terve.

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background