Helppo niksi muistin parantamiseksi

Tästä lähtien muistaminen on lastenleikkiä ...

Nainen raapii päätään ja yrittää muistaa jotakin

Aivoja pommitetaan jatkuvasti valtavalla tietomäärällä, mutta yksinkertaisen niksin avulla tärkeimmät asiat on helppo painaa mieleen.

© iStock

Kun pomo käy aamulla sanomassa jotakin tärkeää tai jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, unohda muistilappuset ja kauppalistat. Muistettava asia jää paljon paremmin mieleen piirtämällä.

Jos kaupasta pitää ostaa maitoa, omenoita ja broileria, piirrä omena, maitopurkki ja tipu lapulle kotona. Voit jättää lapun levollisin mielin keittiönpöydälle, sillä muistat piirroksen vielä työpäivän jälkeenkin.

Kanadalaisen Waterloon yliopiston tutkijat vertailivat erilaisia muistitekniikoita, ja piirtäminen päihitti muut menetelmät kerta toisensa jälkeen. Piirtäminen helpotti muistamista paljon paremmin kuin esimerkiksi kirjoittaminen tai mielikuvien luominen.

Toivotonkin töherrys toimii

Tutkimukseen osallistuneet henkilöt onnistuivat palauttamaan mieleen tuplasti enemmän sanoja, kun he olivat piirtäneet muistettavan asian kirjoittamisen sijaan. Tutkijat päättelivät, että piirros synnyttää voimakkaamman muistijäljen kuin kirjoittaminen.

Piirtäminen aktivoi motorisia taitoja, luo visuaalisen tuotoksen ja liittää piirrokseen merkityksen, jolloin muistettava asia painuu visusti mieleen.

Ei pidä lannistua, vaikka piirustustaidoissa ei olisi paljon kehumista. Menetelmä toimii yhtä hyvin myös niillä, joille ei ole suotu kuvataiteilijan lahjoja.

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background