Opi kellumaan kuin korkki

Vesi on ihana elementti, joka rentouttaa sekä kehon että mielen ja auttaa olemaan läsnä tässä hetkessä. Jollet vielä ole kovin hyvä kellumaan, kannattaa hypätä veteen ja alkaa opetella. Korkkiharjoituksen avulla opit taidon nopeasti.

Jokainen voi oppia kellumaan. Tarvitsee vain vetää keuhkot täyteen ilmaa ja rentoutua – jännitetty vartalo kelluu huonommin kuin rento.
Jos harrastat juoksua tai alavartalosi on muuten hyvin treenattu, saattaa olla haastavampaa pysyä vaakasuorana vedessä, koska alavartalon kelluntakyky on heikompi silloin, kun rasvaprosentti on alhainen ja lihakset treenatut. Rasva kelluu paremmin kuin lihakset. Korkkiharjoituksen avulla jokainen oppii kellumaan, kun rentoutuu ja vetää keuhkot täyteen ilmaa. Huomaat, että todellakin OSAAT kellua, ja samalla opit rentoutumaan myös kasvot veden alla.

Kokeile "korkkiharjoitusta"

  • Kun olet vedessä, vedä polvet rintaa vasten, kierrä kädet tiukasti jalkojen ympäri, hengitä syvään sisään ja paina pää veteen, jolloin yläselkä nousee pinnalle.
  • Kellu näin hetken aikaa, päästä sitten ilma ulos keuhkoista ja huomaa, miten vartalosi uppoaa. Ensimmäisillä kerroille et ehkä painu kovin syvälle, mutta harjoittelemalla voit päästä jopa 2 - 3 metrin syvyyteen!
  • Ojenna jalat suoriksi ja nouse pintaan hengittämään.

Onko rasvaa kehossa jo riittämiin? Lue lisää rasvaprosentista täältä