Nainen laittaa deodoranttia kainaloon

Deodoranttiakin on mahdollista käyttää väärin.

© iStock

Saatat käyttää deodoranttia aivan väärin

Tiesithän, että deodorantti ja antiperspirantti ovat aivan eri asioita?

perjantai 9. syyskuuta 2016 teksti Anna Sjøstrøm

Deodoranttia tulee sutaistua yleensä aamurutiinien yhteydessä kuin automaattiohjauksessa sen kummemmin asiaa ajattelematta, ja monet pysyvät uskollisena samalle merkille ja tuotteelle vuodesta toiseen. Dödöstä saa kuitenkin parhaan hyödyn silloin, kun käyttää juuri oikeaa tuotetta oikeaan aikaan. Me listasimme kolme yleisintä deodorantin käyttäjien virhettä – ottakaa opiksenne.

Väärä tuote

Deodorantti, antiperspirantti... mitä näitä nyt on. Tiesithän, että deodorantti ja antiperspirantti ovat varsin erilaisia tuotteita? Siinä missä deodorantti lähinnä peittää ja vähentää epämiellyttävää hajua, antiperspirantti puolestaan ehkäisee hikoilua tukkimalla hikirauhasen väliaikaisesti.

Yksi ja sama tuote aina käytössä

Monet jämähtävät käyttäämään samaa tuttua tuotetta, kun se kerran on todettu toimivaksi. Vaihtelu voisi kuitenkin olla hyvästä, sillä tuotteen teho voi heiketä ajan mittaan, kun siihen tottuu.  

Väärä käyttöajankohta

Aamutoimien aikaan moni on vielä kuin puoliuninen robotti – kasvojen pesu, hampaiden harjaus ja sipaus dödöä kainaloon. Jos käytössä on antiperspirantti, siitä voi saada paremman hyödyn, jos tuotetta levittää iholle jo pesun jälkeen illalla ennen nukkumaanmenoa, jolloin hikirauhaset ovat vähemmän aktiivisia ja tuotteen aktiiviset aineet ehtivät imeytyä paremmin. Näin tuote myös toimii paremmin seuraavana päivänä, kun sille on tarvetta.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee