Vinkit aurinkovoiteen valintaan

Oletko perillä siitä, mitä aurinkorasvapurnukoiden kyljistä kannattaa tiirata? Kerromme nyt parhaat vinkit aurinkovoideostoksille.

Nainen levittää aurinkovoidetta suihkepullosta rannalla

6 vinkkiä voiteen valintaan

Luota merkkeihin

Etsi tuoteturvallisuudesta kertovia merkkejä, niin vältät haitalliset aineet. Joutsenmerkki kertoo, että terveydelle ja ympäristölle haitallisten aineiden määrää voiteessa on rajoitettu, eikä tuote sisällä aineita, joita edes epäillään hormonitoimintaa häiritseviksi. Allergia- ja astmaliiton sininen allergiatunnus puolestaan takaa, ettei tuote sisällä yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä aineita.

Päivitä tietosi

Pysyttele ajan tasalla UV-suodattimien ja säilöntäaineiden suhteen esimerkiksi Teknokemian yhdistyksen sivuilla. Silloin hallussasi on uusinta tietoa mahdollisesti haitallisista ainesosista.

Turvaudu fyysiseen suojaan

Valitse fyysinen suodatin ennemmin kuin kemiallinen. Niin sinulla on pienempi riski saada haitallisia aineita elimistöön ihon kautta.

Suojaudu sekä A:ta että B:tä vastaan.

Tarkista, että aurinkovoiteesi suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä.

Valitse vähintään kerroin 15!

Suojakerroin 15 riittää useimmille meidän pohjoisilla leveysasteillamme, mutta jos olet ulkona koko päivän tai matkustat etelään, valitse suurempi suojakerroin.

Vesleikkeihin vedenkestävää

Valitse vedenkestävä aurinkovoide, jos uit paljon. Varo, ettet pyyhi voidetta pois, kun kuivaat itseäsi pyyhkeellä uinnin jälkeen.

LUE MYÖS: Osaatko suojautua auringolta ja käyttää aurinkovoidetta oikein?

Aurinkovoiteiden ABC

A. Peseydy

Jos käyt suihkussa juuri ennen kuin levität aurinkovoiteen aamulla, voiteen sisältämien hoitavien ainesosien vaikutus tehostuu.

B. Levitä aurinkovoidetta reilusti

Levitä voidetta reilulla kädellä joka puolelle vartaloa.

C. Odota 20 minuuttia, ennen kuin menet ulos

Anna aurinkovoiteen imeytyä kokonaan, ennen kuin puet päällesi ja suuntaat ulos auringonpaisteeseen.