Syö proteiinia ennen nukkumaanmenoa

Haluatko täyden hyödyn irti treenistä tai laihdutuskuurista? Silloin kannattaa syödä tietyntyyppistä proteiinia ennen nukkumaanmenoa.

Kulhossa rahkaa ja granolaa

PROTEIINIA ENNEN NUKKUMAANMENOA Maistuuko sinullekin iltapala? Lue alta lisää.

© iStock

Olet varmaankin jo kuullut puhuttavan siitä, että treenin kannalta sillä on väliä, mihin aikaan päivästä syö proteiinia.

Tutkimusten mukaan palautuminen ja lihasmassan muodostuminen tehostuvat, jos syö proteiinipitoisen iltapalan juuri ennen nukkumaanmenoa.

Tässä auttaa tehokkaimmin juuri tietty proteiini, nimittäin kaseiini, jota sisältävät erityisesti maitotuotteet – muun muassa raejuusto, kypsytetty juusto ja maito.

Alta löydät viisi hyvää iltapalaa, joissa kaikissa on runsaasti kaseiinia.

5 hyvää iltapalaa

 • Marjarahkaa ja mantelirouhetta
  Sekoita syvälle lautaselle 2,5 dl rahkaa ja 75–100 grammaa tuoreita tai pakastettuja marjoja. Ripottele pinnalle 5–10 rouhittua mantelia ja ohuelti kanelia.

 • Raejuustoavokado
  Halkaise avokado, poista kivi ja koverra irti hedelmäliha. Sekoita muhennetun avokadon joukkoon tilkka sitruunamehua ja nauti n. 2 dl raejuuston kanssa.

 • Näkkileipä ja juusto
  Viipale täysjyvänäkkileipää ja kolme tuhtia viipaletta vähärasvaista juustoa.

 • Smoothie
  2 dl rahkaa, 2 dl maitoa, puolikas banaani ja kourallinen marjoja smoothieksi sekoitettuna.

 • Reilusti maitoa
  Myös maidosta saa kaseiinia, tosin sitä pitäisi juoda lähes litra, jotta kaseiinia saa riittävän määrän – ja se voi olla useimmille liikaa.