Unohtuiko oma aika? Näin otat omaa aikaa itsellesi

Arjen kiireet voivat täyttää päivän tunnit tehokkaasti niin, että oma aika unohtuu. Siksi oma aika on hyvä investointi! Kerromme, miten saat arjen kiireiden lomaan omaa aikaa itsellesi.

Nainen pitää kelloa kasvojensa edessä

OMA AIKA ON TODELLA TÄRKEÄ! Oma aika on sijoitus hyvinvointiin ja ihmissuhteisiin.

© iStock

Mihin oma aika katoaa? Tuntuuko sinusta usein siltä, että et ehdi tehdä päivän aikana kaikkea, mitä suunnittelit? Et ole ainoa!

Omaa ajankäyttöään voi optimoida monin eri tavoin, mutta samalla monien arjessa on monta asiaa, jotka syövät päivän tehokkaita tunteja kuin huomaamatta. Alta löydät esimerkkejä aikasyöpöistä.

Tavallisimmat aikasyöpöt

1. TV. Juututko usein television ääreen, vaikkei ohjelma kiinnostaisikaan? Katso vain ne ohjelmat, jotka todella kiinnostavat.

2. SOSIAALINEN MEDIA. Pitää vain nopeasti tarkistaa... ja hups, taas meni puoli tuntia. Moni voisi saada paljon aikaa muuhun viettämällä vähemmän aikaa somessa.

3. KOTITYÖT. Jaa kotitöitä kaikille perheenjäsenille. Koululaiset osaavat ottaa itse välipalaa ja auttaa siivouksessa. Kaikkien ei ole pakko leipoa mokkapaloja urheiluseuran myyjäisiin, eikä muutama pölypallo sohvan alla haittaa ketään.

4. TAVAROIDEN ETSIMINEN. Mihin minä taas panin avaimet? Yllättävän paljon aikaa säästyy, jos kaikille esineille on nimetty paikkansa – ja esineet myös panee aina paikoilleen silloin, kun niitä ei tarvitse.

5. OSTOKSET. Sen sijaan, että käy ruokakaupassa joka päivä, kannattaa tehdä kerralla yhdet tai kahdet isommat ostokset viikossa – mahdollisesti vieläpä nettikaupasta kotiinkuljetuksella. Näin säästyy vähintään puoli tuntia aikaa joka päivä.