Pähkinälevite hedelmille

20 minuuttia
176,4 kcal

Hermojen lepuutukseen herkkua hedelmän päälle.

Pähkinälevite hedelmille

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 26 g hasselpähkinöitä
  • ½ rkl kaakaojauhetta
  • ¼ tl steviaa
  • ¼ rkl agavesiirappia
  • ¼ dl oliiviöljyä
  • ¼ dl vettä
  • ¼ tl vaniljajauhetta

Levitteen kanssa

  • ¼ hedelmä (tai 2 puolikasta) lohkoina per annos

Valmistus

  • Paahda hasselpähkinöitä 175 asteisesssa uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Jauha pähkinät ja muut levitteen ainekset tasaiseksi massaksi monitoimikoneessa – vähintään 2 minuuttia.
  • Levitä 1 rkl levitettä 1 hedelmän viipaleille ja syö nautiskellen.

Mihin vaikutus perustuu?

Sekä kaakaossa että hasselpähkinöissä on magnesiumia, joka rauhoittaa ja rentouttaa hermostoa ja lihaksia. Kaakaossa on myös mielihyvää tuottavaa fenyylietyyliamiinia, joka auttaa torjumaan stressiä.