Indonesialainen salaatti

15 minuuttia
267 kcal

45 minuutissa valmistat inkiväärikastikkeella ryyditetyn kaali-maapähkinä-riisisalaatin. Ja energiaa vain 250 kcal per annos!

Osta maustamattomia pähkinöitä ja paahda ne itse paistinpannussa. Voit itse päättää, kuinka paljon ripottelet suolaa pähkinöiden joukkoon. Jos ostat valmiiksi suolattuja maapähkinöitä, saat niistä enimmän suolan pois ravistelemalla niitä lävikössä.

Indonesialainen salaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 annos
  • 2 tl hienoksi raastettua inkivääriä
  • 40 g suolattomia maapähkinöitä
  • 400 g kiinankaalia, valkokaalia tai savoijinkaalia
  • 2 tl maapähkinälevitettä
  • 4 tl soijakastiketta
  • 4 tl sitruunamehua
  • 2 tl akasiahunajaa tai agavesiirappia
  • 2 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa

Valmistus

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda pähkinät kevyesti kuivalla paistinpannulla ja mausta ne miedosti suolalla.

  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

  • Sekoita maapähkinälevite, inkivääri, soijakastike, sitruunamehu, hunaja ja öljy tasaiseksi kastikkeeksi.

  • Sekoita kaali, riisi, pähkinät ja kastike keskenään.