Viikonlopun lihansyöjä.

Proteiinipäivään vihreä tomaatti -meatzza

Proteiinipäivän meatzzassa pohja on jauhelihaa. Päällä on palsternakkapureeta ja vihreitä tomaatteja.

maanantai 16. maaliskuuta 2015 teksti M. Kristensen ja L. Vindahl

Vihreä tomaatti -meatzza

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 35 minuuttia

AINEKSET

2- 3 vihreää (tai punaista) tomaattia

Lihapohja

600 g naudan jauhelihaa (rasvaa enintään 10 %)

½ rkl kuivattua timjamia

¼ tl pippuria

2/3 tl suolaa

1 munaa

1/3 purjoa

1 palsternakka

Palsternakkasose

1/3 purjoa

1 pieni palsternakka

Pieni valkosipulinkynsi murskattuna

½ rkl majoneesia

¼ tl suolaa

Lisukkeeksi

Salaattia tai kasvistankoja

Pohjan valmistus

  • Raasta palsternakka karkeaksi raasteeksi ja viipaloi purjo.
  • Sekoita kulhossa kasvikset, jauheliha ja mausteet. Lisää muna.
  • Levitä jauhelihataikina uunipellille ja paista sitä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Pohjasta voi tihkua runsaastikin nestettä, mutta sen voi kaataa lopuksi pois.
  • Palsternakkasoseen valmistus

  • Keitä pohjan paistuessa palsternakka ja purjo pehmeiksi.
  • Kaada keitinvesi pois, lisää joukkoon valkosipuli, majoneesi ja suolaa ja soseuta ainekset sauvasekoittimella.
  • Meatzzan kokoaminen

  • Levitä lihapohjalle ensin palsternak­kasose, sitten tomaattiviipaleita.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 276,3 kcal

Proteiinia: 35 g

Rasvaa: 10 g

Kuitua: 3,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee