Viikonlopun lihansyöjä.

Proteiinipäivään vihreä tomaatti -meatzza

Proteiinipäivän meatzzassa pohja on jauhelihaa. Päällä on palsternakkapureeta ja vihreitä tomaatteja.

maanantai 16. maaliskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Vihreä tomaatti -meatzza

4 annosta

2 - 3 vihreää (tai punaista) tomaattia

Lihapohja

600 g naudan jauhelihaa (rasvaa enintään 10 %)
½ rkl kuivattua timjamia
¼ tl pippuria
2/3 tl suolaa
1 munaa
1/3 purjoa
1 palsternakka

Palsternakkasose

1/3 purjoa
1 pieni palsternakka
Pieni valkosipulinkynsi murskattuna
½ rkl majoneesia
¼ tl suolaa

Lisukkeeksi
Salaattia tai kasvistankoja


Pohjan valmistus

  • Raasta palsternakka karkeaksi raasteeksi ja viipaloi purjo.
  • Sekoita kulhossa kasvikset, jauheliha ja mausteet. Lisää muna.
  • Levitä jauhelihataikina uunipellille ja paista sitä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Pohjasta voi tihkua runsaastikin nestettä, mutta sen voi kaataa lopuksi pois.
  • Palsternakkasoseen valmistus

  • Keitä pohjan paistuessa palsternakka ja purjo pehmeiksi.
  • Kaada keitinvesi pois, lisää joukkoon valkosipuli, majoneesi ja suolaa ja soseuta ainekset sauvasekoittimella.
  • Meatzzan kokoaminen

  • Levitä lihapohjalle ensin palsternak­kasose, sitten tomaattiviipaleita.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee