Proteiinipäivään vihreä tomaatti -meatzza

35 minuuttia
276,3 kcal

Proteiinipäivän meatzzassa pohja on jauhelihaa. Päällä on palsternakkapureeta ja vihreitä tomaatteja.

IFO_152323-4-0008 Viikonlopun lihansyöjä.

Vihreä tomaatti -meatzza

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 vihreää (tai punaista) tomaattia

Lihapohja

  • 300 g naudan jauhelihaa (rasvaa enintään 10 %)
  • ¼ rkl kuivattua timjamia
  • ¼ tl pippuria
  • ⅓ tl suolaa
  • ½ munaa
  • ¼ purjoa
  • ½ palsternakka

Palsternakkasose

  • ¼ purjoa
  • ½ pieni palsternakka
  • Pieni valkosipulinkynsi murskattuna
  • ¼ rkl majoneesia
  • ¼ tl suolaa

Lisukkeeksi

  • Salaattia tai kasvistankoja

Pohjan valmistus

  • Raasta palsternakka karkeaksi raasteeksi ja viipaloi purjo.
  • Sekoita kulhossa kasvikset, jauheliha ja mausteet. Lisää muna.
  • Levitä jauhelihataikina uunipellille ja paista sitä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Pohjasta voi tihkua runsaastikin nestettä, mutta sen voi kaataa lopuksi pois.

Palsternakkasoseen valmistus

  • Keitä pohjan paistuessa palsternakka ja purjo pehmeiksi.
  • Kaada keitinvesi pois, lisää joukkoon valkosipuli, majoneesi ja suolaa ja soseuta ainekset sauvasekoittimella.

Meatzzan kokoaminen

  • Levitä lihapohjalle ensin palsternak­kasose, sitten tomaattiviipaleita.