Lehtikaali-hasselpähkinäsalaatti

Lehtikaalisalaatti toimii kasvisateriana ja käy myös lihan lisukkeeksi.

maanantai 16. maaliskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Ainekset

4 annosta

6 lehtikaalinlehteä

6 (violettia) porkkanaa
2 omenaa
100 g hasselpähkinöitä
4 rkl tahinia

2 rkl hunajaa
2 rkl sitruunamehua kastikkeeseen ja tilkkanen omenalohkojen päälle estämään tummentumista


Valmistus


  • Huuhdo lehtikaali, poista ruodit, silppua lehdet.
  • Pese porkkanat ja omenat. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi. Poista siemenkota omenista. Leikkaa omenat viipaleiksi, ripottele päälle hiukan sitruunamehua estämään tummentumista.
  • Pane kaali ja porkkanat isoon kulhoon.
  • Paahda pähkinät keskikuumassa pannussa kullanruskeiksi ja rouhi ne karkeaksi.
  • Kastike: Sekoita tahini, hunaja ja sitruuna­mehu keskenään. Lisää vettä, kunnes kastike on notkeaa.
  • Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita.
  • Koristele omenaviipaleilla ja pähkinärouheella.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee