Lehtikaali-hasselpähkinäsalaatti

30 minuuttia
365,8 kcal

Lehtikaalisalaatti toimii kasvisateriana ja käy myös lihan lisukkeeksi.

Lehtikaali-hasselpähkinäsalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 lehtikaalinlehteä

  • 3 (violettia) porkkanaa
  • 1 omenaa
  • 50 g hasselpähkinöitä
  • 2 rkl tahinia

  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua kastikkeeseen ja tilkkanen omenalohkojen päälle estämään tummentumista


Valmistus

  • Huuhdo lehtikaali, poista ruodit, silppua lehdet.

  • Pese porkkanat ja omenat. Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikuiksi. Poista siemenkota omenista. Leikkaa omenat viipaleiksi, ripottele päälle hiukan sitruunamehua estämään tummentumista.

  • Pane kaali ja porkkanat isoon kulhoon.

  • Paahda pähkinät keskikuumassa pannussa kullanruskeiksi ja rouhi ne karkeaksi.

  • Kastike: Sekoita tahini, hunaja ja sitruuna­mehu keskenään. Lisää vettä, kunnes kastike on notkeaa.

  • Kaada kastike salaatin joukkoon ja sekoita.

  • Koristele omenaviipaleilla ja pähkinärouheella.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä