Kukkakaalikuskusta ja fetaa

15 minuuttia
262 kcal

Yrttinen kukkakaalista vamistettu "kuskus" fetajuuston kanssa.

Kukkakaalikuskusta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ kukkakaali

  • Kourallinen persiljaa
  • Kourallinen basilikaa

  • 35 g kurpitsansiemeniä
  • Puolen sitruunan mehu
  • Tilkka kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • Merisuolaa, pippuria myllystä
  • 100 g herneitä (tuoreita tai pakastettuja)
  • 50 g fetajuustoa
  • Ituja koristeeksi

Valmistus

  • Pilko kukkakaali ja rouhi se tehosekoittimessa tai raasta kaali karkealla terällä kuskusryynien näköiseksi rouheeksi.

  • Kaada kukkakaalirouhe kiehuvaan veteen ja anna sen kiehua hiljalleen kolmisen minuuttia. Valuta siivilässä.

  • Silppua yrtit. Paahda kurpitsan­siemenet keskikuumalla pannulla kullanruskeiksi.

  • Kaada kukkakaalit kulhoon, kääntele joukkoon yrtit, sitruunamehu ja oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Lisää joukkoon herneet, kurpitsansiemenet ja murennettu feta. Sekoita.

  • Koristele iduilla.

  • Säilyy pari päivää jääkaapissa.