Kukkakaalikuskusta ja fetaa

Yrttinen kukkakaalista vamistettu "kuskus" fetajuuston kanssa.

perjantai 13. maaliskuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Kukkakaalikuskusta

4 annosta

1 kukkakaali

Kourallinen persiljaa
Kourallinen basilikaa

70 g kurpitsansiemeniä
Puolen sitruunan mehu
Tilkka kylmäpuristettua oliiviöljyä
Merisuolaa, pippuria myllystä
200 g herneitä (tuoreita tai pakastettuja)
100 g fetajuustoa
Ituja koristeeksi


Valmistus

  • Pilko kukkakaali ja rouhi se tehosekoittimessa tai raasta kaali karkealla terällä kuskusryynien näköiseksi rouheeksi.
  • Kaada kukkakaalirouhe kiehuvaan veteen ja anna sen kiehua hiljalleen kolmisen minuuttia. Valuta siivilässä.
  • Silppua yrtit. Paahda kurpitsan­siemenet keskikuumalla pannulla kullanruskeiksi.
  • Kaada kukkakaalit kulhoon, kääntele joukkoon yrtit, sitruunamehu ja oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää joukkoon herneet, kurpitsansiemenet ja murennettu feta. Sekoita.
  • Koristele iduilla.
  • Säilyy pari päivää jääkaapissa.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee