Kukkakaalikuskusta ja fetaa

Yrttinen kukkakaalista vamistettu "kuskus" fetajuuston kanssa.

perjantai 13. maaliskuuta 2015 teksti M. Kristensen ja L. Vindahl

Kukkakaalikuskusta

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 5 minuuttia

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

1 kukkakaali


Kourallinen persiljaa

Kourallinen basilikaa


70 g kurpitsansiemeniä

Puolen sitruunan mehu

Tilkka kylmäpuristettua oliiviöljyä

Merisuolaa, pippuria myllystä

200 g herneitä (tuoreita tai pakastettuja)

100 g fetajuustoa

Ituja koristeeksi

Valmistus

  • Pilko kukkakaali ja rouhi se tehosekoittimessa tai raasta kaali karkealla terällä kuskusryynien näköiseksi rouheeksi.
  • Kaada kukkakaalirouhe kiehuvaan veteen ja anna sen kiehua hiljalleen kolmisen minuuttia. Valuta siivilässä.
  • Silppua yrtit. Paahda kurpitsan­siemenet keskikuumalla pannulla kullanruskeiksi.
  • Kaada kukkakaalit kulhoon, kääntele joukkoon yrtit, sitruunamehu ja oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Lisää joukkoon herneet, kurpitsansiemenet ja murennettu feta. Sekoita.
  • Koristele iduilla.
  • Säilyy pari päivää jääkaapissa.


ravintosisältö/annos

Energiaa: 262 kcal

Proteiinia: 15,8 g

Rasvaa: 17,8 g

Hiilihydraattia: 14,8 g

Kuitua: 6,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee