Tonnikalapihvi peruna-pinaatti-paksoisalaatin kera

Päivällinen

sunnuntai 3. tammikuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

1 annos

175 g perunoita
120 g tonnikalaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
½ murskattua valkosipulinkynttä
200 g paksoita eli
pinaattikiinankaalia
200 g pieniä pinaatinlehtiä
½ punasipulia suikaleina
20 g fetajuustoa
hunajaviinietikkaa
1 kevätsipuli
1 tl seesaminsiemeniä


Valmistus

Kuori perunat ja keitä niitä 5 min. Leikkaa perunat viipaleiksi ja paista viipaleita parilapannussa noin 5 min molemmilta puolilta.

Sekoita soijakastike, hunaja sekä murskattu valkosipuli keskenään ja hiero seos tonnikalapihvin pintaan.

Paista tonnikalapihviä 220-asteisessa uunissa 5 min.

Keitä paksoita miedosti suolalla maustetussa vedessä 4 min. Sekoita perunaviipaleet, pinaatinlehdet, punasipulisuikaleet, murennettu fetajuusto ja hunajaviinietikka keskenään. Annostele tonnikalapihvi, paksoi ja salaatti tarjolle. Koristele annos kevätsipulirenkailla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Vinkki: Voit käyttää paksoin sijaan savoijin- tai kiinankaalia.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Voit mainiosti puolittaa peruna-annoksen. Näin vältät osan kaloreista, mutta tulet silti kylläiseksi. Valitse kaikkein vähärasvaisin fetajuusto, niin rasvamäärä alenee olennaisesti.


  • Jos treenaat rankasti

    Tehokas treeni kuluttaa niin paljon hiilihydraatteja, että tarvitset enenmmän perunaa tyydyttääksesi hiilihydraattitarpeesi. Voit myös syödä aterialla yhden leipäviipaleen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee