Tomaatti-chilispagetti

20 minuuttia
540 kcal

Herkullinen tomaatti-chilispagetti parmankinkulla ryyditettynä valmistuu 20 minuutissa. Tai tee vegeversio ja jätä kinkku kokonaan pois tai korvaa se kasviperäisellä proteiininlähteellä, kuten nyhtökauralla tai härkiksellä.

Tomaatti-chilispagettia lautasella

Tomaatti-chilispagetti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 8 viipaletta parmankinkkua
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl neitsytoliiviöljyä
  • ½ tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 120 g täysjyväspagettia
  • 4 rkl parmesaaniraastetta

Valmistus

  • Suikaloi parmankinkku leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia kullanruskeaksi.

  • Hienonna sipuli ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota oliiviöljyssä.

  • Lisää parmankinkku, chilihiutaleet, valkoviini ja tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Anna kastikkeen kiehua hiljalleen ja keitä pasta. Tarkista maku ja sekoita kastike pastan joukkoon. Ripottele annoksiin parmesaanilastuja.

Vaihtamalla tavallisen spagetin kesäkurpitsaspagettiin voit laihtua jopa kilon kuukaudessa.