Tiikerirapu-pinaattipasta

20 minuuttia
482 kcal

Kaipaatko ideoita nopeaan ja maukkaaseen illalliseen? Kokeilen pinaattipastaa tiikerirapujen kanssa. Herkkuateria valmistuu 20 minuutissa.

Pinaattipastaa lautasella

Tiikerirapu-pinaattipasta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g tiikerikatkarapuja
  • 1 tl oliiviöljyä paistamiseen
  • vähän hienoksi hakattua chiliä
  • ½ valkosipulinkynttä
  • ¼ tl suolaa
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g vihreää parsaa
  • 1 kevätsipuli
  • 250 g tuoretta pinaattipastaa

Kastike

  • 1 iso rkl tahinitahnaa*
  • ½ rkl agavesiirappia
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 rkl appelsiinimehua
  • 1 rkl vettä
  • ¼ tl suolaa
  • * Tahini: Jauha 1 dl liotettuja seesaminsiemeniä, 2 rkl oliiviöljyä, tilkka vettä ja ripaus suolaa teho- tai sauva­sekoittimella. Käytä esimerkiksi hummukseen

Koristeeksi

  • ½ sitruunaa lohkoina
  • tuoretta basilikaa

Tiikerirapu-pinaattipastan valmistus

  • Pirskottele rapujen päälle oliiviöljy, chili, puristettu valkosipuli ja ripaus suolaa ja anna maustua 3-5 minuuttia.
  • Puolita tomaatit ja paahda pannulla molemmin puolin minuutin ajan.
  • Kuori parsat ja katkaise kanta siitä kohtaa, mistä se luonnollisesti katkeaa.
  • Höyrytä parsoja 30 sekuntia. Hienonna kevätsipuli.
  • Pane pasta kiehuvaan veteen, keitä 3-4 minuuttia ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.
  • Sekoita kastike tehosekoittimessa.
  • Sekoita pasta, ravut ja kasvikset.
  • Lisää kastike ja koristele pasta sitruunalohkoilla ja basilikalla.

Kaipaatko vinkkejä helppoihin päivällisruokiin? KUNTO PLUSsan sivustolta saat reseptit terveellisiin aterioihin, jotka valmistuvat alle puolessa tunnissa.