Päivänä Sekoita hiiva veteen, lisää jauhot ja alusta taikinaa 4 minuuttia käsin tai koneella. Lisää suola ja vaivaa vielä 1 minuutti.
Siirrä taikina öljytylle pöydälle ja kääntele sitä öljyssä. Anna kohota 20 minuuttia. Jaa taikina 6 osaan, siirrä palat uunipellille ja peitä tuorekelmulla.
Anna nousta huoneenlämmössä 2 tuntia ja siirrä sitten viileään nousemaan seuraavaan päivään.
Valmistus
Pane pizzakivi tai pelti uuniin ja uuni lämpiämään puoleksi tunniksi maksimilämpöiseksi.
Ota pohjat viileästä ja jauhota ne kevyesti. Muotoile ne pyöreiksi pizzapohjiksi, joissa on pieni reuna.
Levitä pizzapohjille sinihomejuusto ja paista pohjat rapeiksi ja kullanruskeiksi maksimilämmössä. Noin 10-14 minuuttia.
Ota pizzat uunista ja levitä jokaiselle pohjalle puolikas päärynää ohuina viipaleina. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta, koristele krassilla ja tarjoa heti.