Sinihomejuusto-päärynäpizza

2 päivää
864 kcal

Sinihomejuustoa, päärynää ja saksanpähkinää aivan kuin Waldorfin salaatissa!

4 tavallista terveellisempää pizzaa

Pizza Waldorf

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 pizzaa

Pizzataikina

  • 1½ g kuivahiivaa
  • 1½ dl vettä
  • 133 g ruisjauhoa
  • 200 g vehnäjauhoa
  • 8⅓ g suolaa

Täyte

  • 83 g sinihomejuustoa
  • 1 päärynää viipaloituna
  • 30 g paahdettuja, rouhittuja saksanpähkinöitä
  • Vesikrassia

Valmistus

  • Edellisenä päivänä Sekoita hiiva veteen, lisää jauhot ja alusta taikinaa 4 minuuttia käsin tai koneella. Lisää suola ja vaivaa vielä 1 minuutti.
  • Siirrä taikina öljytylle pöydälle ja kääntele sitä öljyssä. Anna kohota 20 minuuttia. Jaa taikina 6 osaan, siirrä palat uunipellille ja peitä tuorekelmulla.
  • Anna nousta huoneenlämmössä 2 tuntia ja siirrä sitten viileään nousemaan seuraavaan päivään.
  • Valmistus Pane pizzakivi tai pelti uuniin ja uuni lämpiämään puoleksi tunniksi maksimilämpöiseksi.
  • Ota pohjat viileästä ja jauhota ne kevyesti. Muotoile ne pyöreiksi pizzapohjiksi, joissa on pieni reuna.
  • Levitä pizzapohjille sinihomejuusto ja paista pohjat rapeiksi ja kullanruskeiksi maksimilämmössä. Noin 10-14 minuuttia.
  • Ota pizzat uunista ja levitä jokaiselle pohjalle puolikas päärynää ohuina viipaleina. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta, koristele krassilla ja tarjoa heti.