4 tavallista terveellisempää pizzaa

Sinihomejuusto-päärynäpizza

Sinihomejuustoa, päärynää ja saksanpähkinää aivan kuin Waldorfin salaatissa!

torstai 28. toukokuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Pizza Waldorf

6 pizzaa

Pizzataikina

5 g kuivahiivaa
5¼ dl vettä
400 g ruisjauhoa
600 g vehnäjauhoa
25 g suolaa

Täyte

250 g sinihomejuustoa
3 päärynää viipaloituna
90 g paahdettuja, rouhittuja saksanpähkinöitä
Vesikrassia

LUE MYÖS: Näin valmistuu hyvä ja terveellinen pizza

Taikina

  • Edellisenä päivänä Sekoita hiiva veteen, lisää jauhot ja alusta taikinaa 4 minuuttia käsin tai koneella. Lisää suola ja vaivaa vielä 1 minuutti.
  • Siirrä taikina öljytylle pöydälle ja kääntele sitä öljyssä. Anna kohota 20 minuuttia. Jaa taikina 6 osaan, siirrä palat uunipellille ja peitä tuorekelmulla.
  • Anna nousta huoneenlämmössä 2 tuntia ja siirrä sitten viileään nousemaan seuraavaan päivään.
  • Valmistus Pane pizzakivi tai pelti uuniin ja uuni lämpiämään puoleksi tunniksi maksimilämpöiseksi.
  • Ota pohjat viileästä ja jauhota ne kevyesti. Muotoile ne pyöreiksi pizzapohjiksi, joissa on pieni reuna.
  • Levitä pizzapohjille sinihomejuusto ja paista pohjat rapeiksi ja kullanruskeiksi maksimilämmössä. Noin 10-14 minuuttia.
  • Ota pizzat uunista ja levitä jokaiselle pohjalle puolikas päärynää ohuina viipaleina. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta, koristele krassilla ja tarjoa heti.

LUE MYÖS: Kokeile herkullista ja terveellistä kukkakaalipizzaa

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee