Peruna-parmankinkkupizza
Kaunis katsella ja suloinen syödä.
Kaunis katsella ja suloinen syödä.
4 tavallista terveellisemmän pizzan ohjeet
Perunoiden marinointi Kuori 12 perunaa. Leikkaa ne 3 mm:n viipaleiksi ja kiehauta niitä sen verran että ne pehmenevät vähän.
Kaada päälle 2 dl oliiviöljyä ja pane jääkaappiin. Tämä työvaihe voidaan tehdä 2 - 3 päivää etukäteen tai samana päivänä.
Taikinan esivalmistelut edellisenä päivänä Sekoita hiiva veteen, lisää jauhot ja alusta taikinaa 4 minuuttia käsin tai koneella. Lisää suola ja vaivaa vielä 1 minuutti.
Siirrä taikina öljytylle pöydälle ja kääntele sitä öljyssä. Anna kohota 20 minuuttia.
Jaa taikina 6 osaan, siirrä palat pelleille ja peitä kelmuilla. Anna nousta huoneenlämmössä 2 tuntia ja siirrä ne sitten viileään seuraavaan päivään saakka.
Valmistus Leikkaa kaksi raakaa perunaa paperinohuiksi viipaleiksi. Voitele ne öljyllä, ripottele joukkoon suolaa ja paahda rapeiksi 100-asteisessa uunissa.
Pane pizzakivi tai pelti uuniin ja uuni lämpiämään puoleksi tunniksi maksimilämpötilaan. Jauhota taikinapalat kevyesti.
Muotoile ne pyöreiksi pizzapohjiksi, joissa on pieni reuna. Levitä pizzapohjille öljyssä marinoidut perunat ja puolet juustosta.
Paista pohjat rapeiksi ja kullanruskeiksi (10 - 14 minuuttia).
Levitä pizzoille parmankinkku, vähän juustoa ja rapeat perunaviipaleet ja mausta pizzat timjamisilpulla. Tarjoile kuumana.