4 tavallista terveellisemmän pizzan ohjeet

Peruna-parmankinkkupizza

Kaunis katsella ja suloinen syödä.

maanantai 27. kesäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Täysjyväpizza

6 pizzaa

Pohja

5 g kuivahiivaa
5¼ dl vettä
200 g grahamjauhoa
800 g vehnäjauhoa
25 g merisuolaa

Täyte

14 pientä (blue congo) perunaa
2 dl oliiviöljyä
24 viipaletta parmankinkkua tai vastaavaa
Pieni nippu tuoretta timjamia
180 g mozzarellaa tai savujuustoa

Maukas kukkakaalipohja on mainio vaihtoehto tavalliselle pitsapohjalle. Kokeile herkullista kukkakaali-lohipitsaa!

Valmistelut

  • Perunoiden marinointi Kuori 12 perunaa. Leikkaa ne 3 mm:n viipaleiksi ja kiehauta niitä sen verran että ne pehmenevät vähän.
  • Kaada päälle 2 dl oliiviöljyä ja pane jääkaappiin. Tämä työvaihe voidaan tehdä 2 - 3 päivää etukäteen tai samana päivänä.
  • Taikinan esivalmistelut edellisenä päivänä Sekoita hiiva veteen, lisää jauhot ja alusta taikinaa 4 minuuttia käsin tai koneella. Lisää suola ja vaivaa vielä 1 minuutti.
  • Siirrä taikina öljytylle pöydälle ja kääntele sitä öljyssä. Anna kohota 20 minuuttia.
  • Jaa taikina 6 osaan, siirrä palat pelleille ja peitä kelmuilla. Anna nousta huoneenlämmössä 2 tuntia ja siirrä ne sitten viileään seuraavaan päivään saakka.
  • Valmistus Leikkaa kaksi raakaa perunaa paperinohuiksi viipaleiksi. Voitele ne öljyllä, ripottele joukkoon suolaa ja paahda rapeiksi 100-asteisessa uunissa.
  • Pane pizzakivi tai pelti uuniin ja uuni lämpiämään puoleksi tunniksi maksimilämpötilaan. Jauhota taikinapalat kevyesti.
  • Muotoile ne pyöreiksi pizzapohjiksi, joissa on pieni reuna. Levitä pizzapohjille öljyssä marinoidut perunat ja puolet juustosta.
  • Paista pohjat rapeiksi ja kullanruskeiksi (10 - 14 minuuttia).
  • Levitä pizzoille parmankinkku, vähän juustoa ja rapeat perunaviipaleet ja mausta pizzat timjamisilpulla. Tarjoile kuumana.

LUE MYÖS: Näin valmistuu hyvä ja terveellinen pizza

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee