Peruna-parmankinkkupizza

2 päivää
964 kcal

Kaunis katsella ja suloinen syödä.

4 tavallista terveellisemmän pizzan ohjeet

Täysjyväpizza

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 pizzaa

Pohja

  • 1⅔ g kuivahiivaa
  • 1⅔ dl vettä
  • 66 g grahamjauhoa
  • 266 g vehnäjauhoa
  • 8⅓ g merisuolaa

Täyte

  • 4⅔ pientä (blue congo) perunaa
  • ⅔ dl oliiviöljyä
  • 8 Viipale parmankinkkua tai vastaavaa
  • Pieni nippu tuoretta timjamia
  • 60 g mozzarellaa tai savujuustoa

Valmistelut

  • Perunoiden marinointi Kuori 12 perunaa. Leikkaa ne 3 mm:n viipaleiksi ja kiehauta niitä sen verran että ne pehmenevät vähän.

  • Kaada päälle 2 dl oliiviöljyä ja pane jääkaappiin. Tämä työvaihe voidaan tehdä 2 - 3 päivää etukäteen tai samana päivänä.

  • Taikinan esivalmistelut edellisenä päivänä Sekoita hiiva veteen, lisää jauhot ja alusta taikinaa 4 minuuttia käsin tai koneella. Lisää suola ja vaivaa vielä 1 minuutti.

  • Siirrä taikina öljytylle pöydälle ja kääntele sitä öljyssä. Anna kohota 20 minuuttia.

  • Jaa taikina 6 osaan, siirrä palat pelleille ja peitä kelmuilla. Anna nousta huoneenlämmössä 2 tuntia ja siirrä ne sitten viileään seuraavaan päivään saakka.

  • Valmistus Leikkaa kaksi raakaa perunaa paperinohuiksi viipaleiksi. Voitele ne öljyllä, ripottele joukkoon suolaa ja paahda rapeiksi 100-asteisessa uunissa.

  • Pane pizzakivi tai pelti uuniin ja uuni lämpiämään puoleksi tunniksi maksimilämpötilaan. Jauhota taikinapalat kevyesti.

  • Muotoile ne pyöreiksi pizzapohjiksi, joissa on pieni reuna. Levitä pizzapohjille öljyssä marinoidut perunat ja puolet juustosta.

  • Paista pohjat rapeiksi ja kullanruskeiksi (10 - 14 minuuttia).

  • Levitä pizzoille parmankinkku, vähän juustoa ja rapeat perunaviipaleet ja mausta pizzat timjamisilpulla. Tarjoile kuumana.

LUE MYÖS: Näin valmistuu hyvä ja terveellinen pizza


Newsletter background