Stroganoffin pata ja paranneltu perunasose

3 ¼ tuntia
466 gram

Jos pidät haudutetuista lihapadoista, tämä kasviksilla kevennetty Stroganoffin pata on juuri sinua varten. Padan kanssa tarjotaan juures-kukkakaalisosetta. Varma valinta viikonloppuun.

Stroganoffin pata ja juuresmuusia

Stroganoffin pata ja paranneltu perunasose

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • 150 g perunoita
  • 1 porkkanaa
  • 1 sipulia
  • 50 g herkkusieniä
  • ½ rkl rapsiöljyä
  • 250 naudan paistisuikaleita
  • ½ rkl paprikaa
  • ¼ tl juustokuminaa
  • ½ laakerinlehti
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • ½ l lihalientä
  • 35 g tomaattipyrettä

Sose:

  • 200 g perunaa
  • ¼ kukkakaalia
  • ½ porkkana
  • ½ dl kevytmaitoa
  • 7½ g voita
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • Persiljaa

Valmistus

  • Murskaa valkosipuli, kuutioi perunat, porkkanat, sipuli ja herkkusienet.
  • Kuullota öljyssä padassa.
  • Lisää paistisuikaleet pataan ja ruskista. Mausta ja lisää lihaliemi ja tomaattipyre. Sekoita ja anna hautua kannen 2,5 tuntia.
  • Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ensin porkkanat, sitten perunat ja vähän ajan päästä kukkakaalilohkot. Keitä kypsäksi.
  • Ota keitinliemi talteen, lisää kuuma maito ja voi ja soseuta. Lisää tarvittaessa vähän lientä.
  • Koristele annokset persiljalla.

VINKKI: Ruskista liha pienissä erissä kuumalla pannulla. Hyvä paistopinrta antaa pataan lisää makua.