Savusiikaa salaatti-perunapedillä

15 minuuttia
419 kcal

15 minuuttia. Tämän annoksen valmistamiseen ei mene kuin vartti. Hyvää ruokahalua!

Kalaa ja perunaa

KALA-ATERIA 15 MINUUTISSA Kala ja perunat sopivat jokaiseen vuodenaikaan.

Savusiikaa salaatti-perunapedillä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 8 pientä perunaa
  • merisuolaa
  • 10 retiisiä
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 100 g salaattisekoitusta
  • 300 g savusiikaa
  • kourallinen tilliä
  • kourallinen vesikrassia
  • mustapippuria
  • 8 pientä perunaa
  • merisuolaa
  • 10 retiisiä
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 100 g salaattisekoitusta
  • 300 g savusiikaa
  • kourallinen tilliä
  • kourallinen vesikrassia
  • mustapippuria

Valmistus

  • Puhdista perunat ja halkaise ne pitkittäin. Keitä juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

  • Viipaloi retiisit.

  • Sekoita kastike dijoninsinapista, oliiviöljystä ja valkoviinietikasta. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Tee peti salaatista ja perunoista. Nosta savukala päälle.

  • Lisää retiisiviipaleet, silputtu tilli ja vesikrassi. Pirskota pinnalle teelusikallinen kastiketta ja pyöräytä muutama kierros pippuria myllystä.

VINKKI! Keitä reilusti perunoita, säilytä kylmässä ja ­sekoita vinegretin kanssa salaatiksi seuraavana päivänä.