Broilerpyörykkä-mango-täysjyväpizza

Pinaattisia broilerpyöryköitä ja muuta mielenkiintoista täysjyväpohjalla.

maanantai 26. elokuuta 2013 teksti KUNTO PLUS

9 annosta

Pohja

½ pakettia hiivaa
3½ dl haaleaa vettä
3½ dl ruisjauhoja
2²⁄3 dl grahamjauhoja
¼ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Kastike
½ tlk kuorittuja tomaatteja
½ tlk tomaattipyreetä
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
¼ tl merisuolaa
¼ tl mustapippuria myllystä

Täytteiden ainekset
400 g broilerin jauhelihaa
100 g pakastepinaattia sulatettuna (puristele vesi pois)
1 muna
2 valkosipulin kynttä
¼ tl silputtua chilipaprikaa
¼ tl suolaa
¼ tl pippuria
1 tl oliiviöljyä paistamiseen
1 raidallista punajuurta
12 vihreää oliivia
1 kevätsipuli
½ mangoa
1 mozzarellapallo
tuoretta basilikaa

Valmistus

  • Sekoita pohjan ainekset. 
  • Jos taikina on liian löysää, lisää jauhoja. 
  • Anna taikinan kohota lämpimässä puolisen tuntia. 
  • Levitä taikina pizzapohjaksi suoraan leivinpaperin päälle pellille.
  • Sekoita broilerjauhelihaan pinaatti, valkosipuli, chili ja muna, mausta suolalla ja pippurilla ja muotoile pieniksi pyöryköiksi.
  • Paista pyörykät pannussa. 
  • Pilko punajuuri, kevätsipuli, mango ja mozzarella.
  • Sekoita kastikeainekset. 
  • Levitä kastike, pyörykät, kevätsipuli ja punajuuri pizzapohjalle. Paista 175-asteisessa (kiertoilma)uunissa 20 minuuttia. 
  • Lisää loput täytteet valmiin pizzan päälle ennen tarjoilua.

Suola – vaikutus elimistöön ja saantitavat

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee