Provencen lammas

40 minuuttia
520 kcal

Lempiruuan kevytversio

Provencen lammas

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 300 g lampaanfileetä
  • 4 dl Provencen yrttiseosta tuoreista yrteistä (ruohosipulia, timjamia, rosmariinia, basilikaa ja salviaa)
  • 1 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori
  • suolaa ja pippuria
  • 2 tl oliiviöljyä
  • tilkka sitruunamehua
  • 4 juuripersiljaa
  • 8 lehtisellerin vartta
  • 300 g vihreää
  • kesäkurpitsaa
  • 10 kuorimatonta valkosipulinkynttä
  • 4 dl kasvis- tai lihalientä
  • 2 rkl oliivitapenadea

Valmistus

Hienonna yrtit, salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita raastettu sitruunankuori hienonnettujen aineiden joukkoon. Mausta liha suolalla sekä pippurilla. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, lisää liha ja ruskista sitä noin kaksi minuuttia joka puolelta. Taputtele yrttiseos lihan pinnalle ja mausta liha vielä sitruunamehutilkalla.

Kuori juurekset. Leikkaa juurekset, lehtisellerinvarret ja kesäkurpitsa suurehkoiksi paloiksi ja sekoita kokonaiset valkosipulinkynnet palojen joukkoon. Levitä seos uunivuoan pohjalle ja kaada liemi päälle.

Nosta liha kasvisten päälle ja kypsennä ruokaa 200 asteen uuninlämmössä 15–20 minuuttia. Nauti tapenaden kanssa.