Provencen lammas

Lempiruuan kevytversio

sunnuntai 1. tammikuuta 2012 teksti KUNTO PLUS

1 annos

150 g lampaanfileetä
2½ dl Provencen yrttiseosta tuoreista yrteistä
(ruohosipulia, timjamia, rosmariinia, basilikaa ja salviaa)
½ salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
½ luomusitruunan raastettu kuori
suolaa ja pippuria
1 tl oliiviöljyä
tilkka sitruunamehua

2 juuripersiljaa
4 lehtisellerin vartta
150 g vihreää
kesäkurpitsaa
5 kuorimatonta valkosipulinkynttä
2 dl kasvis- tai lihalientä
1 rkl oliivitapenadea


Valmistus

Hienonna yrtit, salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Sekoita raastettu sitruunankuori hienonnettujen aineiden joukkoon. Mausta liha suolalla sekä pippurilla. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, lisää liha ja ruskista sitä noin kaksi minuuttia joka puolelta. Taputtele yrttiseos lihan pinnalle ja mausta liha vielä sitruunamehutilkalla.

Kuori juurekset. Leikkaa juurekset, lehtisellerinvarret ja kesäkurpitsa suurehkoiksi paloiksi ja sekoita kokonaiset valkosipulinkynnet palojen joukkoon. Levitä seos uunivuoan pohjalle ja kaada liemi päälle.

Nosta liha kasvisten päälle ja kypsennä ruokaa 200 asteen uuninlämmössä 15–20 minuuttia. Nauti tapenaden kanssa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee