Jauhelihapihvi ja kvinoa-kasvislisuke

30 minuuttia
553 kcal

Terveellinen ja ravitseva päivällisruoka, joka valmistuu puolessa tunnissa.

Jauhelihapihvi ja kvinoa-kasvislisuke

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 40 g kvinoaa
  • 200 g parsakaalia tai broccolinia
  • Kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 300 g naudan jauhelihaa, rasvaa enintään 10 %
  • Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 100 g edamamepapuja (pakastettuja)
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • (koristeeksi 1 kourallinen herneenversoja)

Valmistus

  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään valumaan.

  • Huuhtele ja paloittele parsakaali. Pane parsakaalinpalat kattilaan, lisää ripaus suolaa ja tilkka öljyä. Kaada päälle kiehuva vettä. Kiehauta parsakaalinpalat, kaada vesi pois ja kumoa siivilään valumaan.

  • Kuori ja viipaloi porkkanat.

  • Muotoile jauhelihasta kaksi pihviä, mausta ne suolalla ja pippurilla.

  • Grillaa pihvit tai paista niitä pannussa tai uunissa 15 minuuttia 200 asteessa.

  • Paista porkkanaviipaleet kevyesti suuressa paistinpannussa 1 rkl oliiviöljyssä. Lisää edamamepavut ja murskaa valkosipulinkynnet porkkanaviipaleiden joukkoon.

  • Sekoita kvinoa, parsakaali, sitruunamehu, kevyesti paistetut porkkanat sekä pavut ja 1 rkl oliiviöljyä yhteen.

  • Annostele pihvit, lisukkeineen tarjolle, koristele herneenversoilla.


Newsletter background