Parsaa, broileria ja ilmakuivattua kinkkua

35 minuuttia
507 kcal

Illallisvieraat ihastuvat tähän broilerista ja parsasta koottuun ateriaan, joka vie kielen mennessään!

Broileria ja parsaa lautasella

Parsaa, broileria ja ilmakuivattua kinkkua

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 broilerinkoipea
  • 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 10 vihreää parsaa
  • merisuolaa
  • kylmäpuristettua rapsiöljyä
  • kourallinen vesikrassia
  • pippuria myllystä

Vinaigrette

  • 2 dl kylmäpuristettua ­rapsiöljyä
  • ¼ dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl dijoninsinappia

Parsan ja broilerin valmistus

  • Poista broilerinkoivista nahka ja kiedo kinkkuviipaleet niiden ympärille.
  • Paista 190 asteessa 30 minuuttia.
  • Kuori parsat ja katkaise kannat siitä, mistä ne luonnostaan katkeavat.
  • Pane parsat kattilaan, ripottele päälle suolaa ja vähän öljyä ja kaada päälle kiehuvaa vettä.
  • Anna kypsyä enintään 1 minuutti.
  • Sekoita vinaigretten ainekset.
  • Nosta koivet tarjoiluvadille ja asettele parsat viereen.
  • Koristele parsa vesikrassilla ja kaada päälle 2 ruokalusikallista vinaigrettea.
  • Tarjoa lisäksi kuorittuja, keitettyjä perunoita.

Vinaigrette

Säilytä loppu vinaigrette jääkaapissa ja käytä se salaatinkastikkeena tai ­höyrytettyjen kasvisten kanssa.