Paneroitua kalaa ja tartarkastiketta

30 minuuttia
383 kcal

Kalafileet voi valmistaa monilla tavoilla. Paneroitu kalafile ja tartarkastike on klassinen yhdistelmä. Seurakseen kalaleike saa tällä kertaa raikkaan tomaatti-punasipulisalaatin.

Paneroitu kalaleike lautasella

Paneroitua kalaa ja tartarkastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • ½ tl cayennenpippuria
  • 1 luomusitruunan kuori ja mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 kananmuna
  • 2 kpl. noin 200 g:n vaaleaa kalaa

Tartarkastike

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl kapriksia
  • ¼ salottisipuli tai pieni keltasipuli
  • 2 persiljan vartta
  • 5 ruohosipulin vartta

Tomaattisalaatti

  • 400 g pieniä tomaatteja
  • ½ punasipuli
  • ½ limetti
  • 1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • tuoretta persiljaa

Valmistus

  • Raasta sitruunan kuori ja sekoita puolet kuoriraasteesta, kaurahiutaleet, kurkuma, cayennenpippuri, suola ja mustapippuri leivitteeksi syvälle lautaselle. Riko muna toiselle syvälle lautaselle.
  • Kääntele kalaleikkeet kananmunassa ja sitten leivitteessä. Pane leikkeet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle rapsi- tai rypsiöljyä. Kypsennä 15 minuuttia 200 asteessa, käännä 10 minuutin jälkeen.
  • Sekoita jogurtti, loppu sitruunankuori, kaprikset, salottisipuli, persilja ja ruohosipuli tartarkastikkeeksi. Mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Leikkaa tomaatti lohkoiksi, hienonna punasipuli ja persilja. Sekoita tomaattisalaatiksi ja lisää öljy ja limetin mehu.
  • Kokoa annos kalasta, kastikkeesta ja tomaatti-sipulisalaatista.

Kaikki mehut irti Rullaa limettiä pöytää vasten kevyesti painaen ennen kuin puolitat sen ja puristat mehun.