Paimenen paistos ja parsakaalia

30 minuuttia
582 kcal

Helppo arkiversio herkullisesta klassikkoruuasta.

Lautanen parsakaalia ja perunamuusia

Paimenen paistos ja parsakaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 1 sipulia
  • ½ chiliä
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 250 g jauhettua naudanlihaa
  • 1 purkkia tomaattimurskaa
  • merisuolaa ja mustapippuria
  • 2 iso jauhoinen peruna
  • 2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä + pari tippaa parsakaalille
  • 400 g parsakaalia

Valmistusohje

  • Silppua sipuli ja chili ja murskaa valkosipuli.

  • Yhdistä aineet ja paista seosta oliiviöljyssä minuutin ajan.

  • Lisää liha ja jatka paistamista nelisen minuuttia välillä sekoittaen.

  • Kaada joukkoon tomaattimurska ja jatka kypsennystä neljä minuuttia.

  • Mausta suolalla ja pippurilla.

  • Kuori ja kuutioi peruna kastikkeen kiehuessa.

  • Keitä perunakuutioita 10 minuuttia. Kaada vesi kattilasta, lisää kuutioiden joukkoon rypsiöljyä ja suolaa ja soseuta.

  • Kaada lihakastike vuokaan ja peitä se peruna soseella.

  • Paista 180-asteisessa uunissa 16–20 minuuttia.

  • Tällä välin pilko parsakaali kattilaan, lisää joukkoon vähän rypsiöljyä ja 1 tl suolaa.

  • Kaada kattilaan kiehuvaa vettä, kiehauta ja nosta parsakaalit heti pois.

  • Kokoa annos.