Omenalla ja sitrushedelmillä höystettyä kanasalaattia

30 minuuttia
419 kcal

Suolaisia ja makeita makuja yhdistelevä salaatti valmistuu puolessa tunnissa.

Salaattia lautasella

Omenalla ja sitrushedelmillä höystettyä kanasalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 rkl raakaa kvinoaa (keitettynä 4 rkl)
  • 10 puolikasta saksanpähkinää
  • 2 kanan rintafilettä
  • 2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 tl voita
  • tl kuivattuja tulisia chilihiutaleita
  • merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
  • 100 g eri salaattilaatuja, kuten punasalaattia, mizunaa, rucolaa tai sydänsalaattia
  • kourallinen vesikrassia
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 verigreippi
  • 1 appelsiini
  • 1 hapan omena
  • 2 tl kylmäpuristettua rapsiöljyä

Omenalla ja sitrushedelmillä höystettyä kanasalaattiaKanasalaatin valmistus

  • Paista pähkinöitä hetki kuivalla pannulla.
  • Leikkaa kana pienemmiksi paloiksi.
  • Kuumenna öljy pannulla, lisää voi ja anna kiehahtaa.
  • Paista kanapalat rasvaseoksessa, mausta ne chilihiutaleilla, suolalla ja pippurilla ja laita odottamaan leivinpaperin päälle.
  • Huuhtele ja linkoa salaatti ja vesikrassi ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
  • Kuori ja paloittele sitrushedelmät: Leikkaa ensin hedelmän hattu ja pohja pois. Kuori hedelmät, poista myös kaikki valkoinen aines. Lopuksi leikkaa hedelmäliha erilleen.
  • Leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi ja pirskottele niille sitrushedelmien mehua.
  • Nostele lautasille tarjolle salaattia, kanaa, sitrushedelmien paloja, omenaa, pähkinöitä, kvinoaa ja sipulia. Pirskottele päälle rapsiöljyä.