Omena-keltajuurikeitto
2 annosta
85O g keltajuuria
2 valkosipulinkynttä
5 dl kasvis- tai kanalientä
5 timjaminoksaa
1–2 hapanta omenaa
merisuolaa
pippuria
vähän omena-viinietikkaa
pala piparjuurta
Tiesitkö, että piparjuuri on superterveellistä!
Lisäksi
2 viipaletta ruisleipää
Omena-keltajuurikeiton valmistus
- Kuori keltajuuret. Raasta 2/3 karkeaksi raasteeksi ja kuutioi loput.
- Kiehauta kasvisliemi. Lisää keltajuuriraaste ja timjaminoksat. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
- Höyrytä keltajuurikuutioita toisessa kattilassa pienessä vesitilkassa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
- Poista omenoista siemenkodat ja kuutioi ne kuorineen.
- Poista timjaminoksat ja soseuta keitto.
- Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla viinietikkaa.
- Lisää omenakuutiot ja piparjuuriraaste ja paahda ruisleipä.
Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä
Ravintosisältö/annos ilman leipää
Energiaa 230 kcal
Proteiinia 9,6 g
Rasvaa 3,2 g
Hiilihydraattia 45,4 g
Kuitua 8,8 g