Keittoa kulhossa
© wichmann+bendtsen

Omena-keltajuurikeitto

Terveellisen ja maukkaan päivällisen valmistamiseen ei tarvitse kuluttaa koko iltaa. Tämä herkullinen keitto on valmista puolessa tunnissa.

torstai 24. tammikuuta 2019 teksti Anne Larsen

Omena-keltajuurikeitto

2 annosta

85O g keltajuuria
2 valkosipulinkynttä
5 dl kasvis- tai kanalientä
5 timjaminoksaa
1–2 hapanta omenaa
merisuolaa
pippuria
vähän omena-viinietikkaa
pala piparjuurta

Tiesitkö, että piparjuuri on superterveellistä!

Lisäksi

2 viipaletta ruisleipää

Omena-keltajuurikeiton valmistus

  • Kuori keltajuuret. Raasta 2/3 karkeaksi raasteeksi ja kuutioi loput.
  • Kiehauta kasvisliemi. Lisää keltajuuriraaste ja timjaminoksat. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
  • Höyrytä keltajuurikuutioita toisessa kattilassa pienessä vesitilkassa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
  • Poista omenoista siemenkodat ja kuutioi ne kuorineen.
  • Poista timjaminoksat ja soseuta keitto.
  • Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla viinietikkaa.
  • Lisää omenakuutiot ja piparjuuriraaste ja paahda ruisleipä.

Ravintosisältö/annos ilman leipää

Energiaa 230 kcal
Proteiinia 9,6 g
Rasvaa 3,2 g
Hiilihydraattia 45,4 g
Kuitua 8,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee