Omena-keltajuurikeitto

30 minuuttia
230 kcal

Terveellisen ja maukkaan päivällisen valmistamiseen ei tarvitse kuluttaa koko iltaa. Tämä herkullinen keitto on valmista puolessa tunnissa.

Keittoa kulhossa

Omena-keltajuurikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 85 g keltajuuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 dl kasvis- tai kanalientä
  • 5 timjaminoksaa
  • 1 hapanta omenaa
  • merisuolaa
  • pippuria
  • vähän omena-viinietikkaa
  • pala piparjuurta
  • 2 viipaletta ruisleipää

Omena-keltajuurikeiton valmistus

  • Kuori keltajuuret. Raasta 2/3 karkeaksi raasteeksi ja kuutioi loput.
  • Kiehauta kasvisliemi. Lisää keltajuuriraaste ja timjaminoksat. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
  • Höyrytä keltajuurikuutioita toisessa kattilassa pienessä vesitilkassa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
  • Poista omenoista siemenkodat ja kuutioi ne kuorineen.
  • Poista timjaminoksat ja soseuta keitto.
  • Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla viinietikkaa.
  • Lisää omenakuutiot ja piparjuuriraaste ja paahda ruisleipä.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä


Newsletter background