Keittoa kulhossa
© wichmann+bendtsen

Omena-keltajuurikeitto

Terveellisen ja maukkaan päivällisen valmistamiseen ei tarvitse kuluttaa koko iltaa. Tämä herkullinen keitto on valmista puolessa tunnissa.

torstai 24. tammikuuta 2019 teksti A. Larsen

Omena-keltajuurikeitto

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

85O g keltajuuria

2 valkosipulinkynttä

5 dl kasvis- tai kanalientä

5 timjaminoksaa

1–2 hapanta omenaa

merisuolaa

pippuria

vähän omena-viinietikkaa

pala piparjuurta

2 viipaletta ruisleipää

Omena-keltajuurikeiton valmistus

  • Kuori keltajuuret. Raasta 2/3 karkeaksi raasteeksi ja kuutioi loput.
  • Kiehauta kasvisliemi. Lisää keltajuuriraaste ja timjaminoksat. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
  • Höyrytä keltajuurikuutioita toisessa kattilassa pienessä vesitilkassa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
  • Poista omenoista siemenkodat ja kuutioi ne kuorineen.
  • Poista timjaminoksat ja soseuta keitto.
  • Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla viinietikkaa.
  • Lisää omenakuutiot ja piparjuuriraaste ja paahda ruisleipä.

Haluaisitko syödä useammin kasvisruokaa? Täältä saat terveellisiä reseptejä

Ravintosisältö/annos ilman leipää

Energiaa: 230 kcal

Proteiinia: 9,6 g

Rasvaa: 3,2 g

Hiilihydraattia: 45,4 g

Kuitua: 8,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee