Misoglaseerattua lohta ja parsakaali-riisikulho

20 minuuttia
566 kcal

KUNTO PLUSsan misoglaseerattua lohta ja parsakaaliriisiä sisältävä ohje räjäyttää makunystyrät ja valmistuu vain 20 minuutissa. Testaa vaikka itse!

Lohta lautasella ja riisiä kulhossa

Misoglaseerattua lohta ja parsakaali-riisikulho

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g täysjyväriisiä
  • 1 rkl misotahnaa
  • 1 rkl ponzu-sitrussoijakastiketta, tai sitruunamehua ja tavallista soijakastiketta
  • 2 tl mirin-riisiviiniä (makeaa japanilaista ruuanlaittosakea)
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl riisietikkaa
  • 2 annospalaa lohta
  • 200 g parsakaalia tai brokkoliinia
  • 150 g pakastettuja edamamepapuja
  • 2 vartta kevätsipulia

Lisäksi

  • 1 kurkku
  • thaibasilikaa
  • limettilohkoja
  • soijakastiketta

Valmistus

  • Sekoita miso, soijakastike, mirin, hunaja ja etikka.
  • Pane kalapalat uunivuokaan ja kaada misoseos päälle. Kypsennä 210 asteessa noin 12 minuuttia.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Irrota parsakaalin kukinnot. Puolita ja suikaloi kurkku. Hienonna kevätsipuli.
  • Kiehauta parsakaali ja edamamepavut.
  • Jaa riisi, kevätsipuli, parsakaali ja pavut annoskulhoihin.
  • Nosta kalapalat lautasille, lisää kurkku ja limettilohkot ja koristele annokset basilikalla.

VINKKI! Kukkakaaliriisi riisin tilalla laskee annoksen kalorimäärää.