Merianturaa, päärynää ja sitruunaa

30 minuuttia
450 kcal

Etsitkö helppoa reseptiä illaksi? Meriantura päärynän, sitruunan ja vihreiden linssien kera valmistuu puolessa tunnissa!

Merianturaa, päärynää ja sitruunaa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 meriantura- tai punakampelafileetä
  • 1 päärynä
  • 1 luomusitruuna
  • 2 tillinvartta
  • 3 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 100 g vihreitä linssejä
  • 2 fenkolia
  • 1 kourallista vesikrassia
  • 2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa ja mustapippuria

Valmistus

  • Kuivaa kalafileet.

  • Pane kalat kahden päällekkäisen leivinpaperinpalan päälle, jotka molemmat on voideltu yhdellä teelusikallisella rypsiöljyä.

  • Leikkaa päärynä ja sitruuna viipaleiksi.

  • Levitä viipaleet kalojen päälle.

  • Pane päällimmäiseksi tillinoksat.

  • Kääri kalat leivinpaperin sisään ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, pieniä kaloja vähemmän aikaa ja suuria pitempään.

  • Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Poista fenkoleista kanta ja fenkolitilli ja halkaise fenkolit.

  • Keitä niitä 2‒3 minuuttia vedessä, jossa on tippa rypsiöljyä.

  • Nosta pyyhkeen päälle valumaan.

  • Huuhdo ja kuivaa vesikrassi.

  • Avaa kalapaketit ja mausta kalat suolalla sekä pippurilla. Valuta päälle oliiviöljy.

  • Tarjoa kala linssien, vesikrassin ja fenkolin kanssa.