Lohipihvi rakuunakastikkeen kera

Päivällinen

maanantai 4. tammikuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

1 annos

½ pientä nippua tuoretta rakuunaa
suolaa
pippuria
1 tl oliiviöljyä
¼ sitruunan mehu
125 g lohta
250 g savoijinkaalia


Lisäksi:

3/4 dl täysjyväriisiä
rucolaa tai muuta vihreää salaattia


Valmistus

Pane tilkka vettä ja suurin osa rakuunasta tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes seos on syvän tummanvihreää. Mausta seos juuri ennen tarjoilua suolalla sekä pippurilla ja lisää joukkoon öljy ja sitruunamehu.

Mausta lohi suolalla sekä pippurilla ja paista sitä parilapannussa 3-4 minuuttia molemmilta puolilta.

Höyrytä kaalinlohkoja tai suikaloituja kaalinlehtiä vähässä vedessä. Valuta kaali ja mausta se suolalla ja sitruunalla.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Annostele lohipihvi ja höyrytetty kaali lautaselle. Valuta rakuunakastike päälle. Syö lohipihvi riisin ja salaatin kanssa.

  • Jos harrastat vain vähän liikuntaa

    Saat pidetyksi kalorit kurissa, kun korvaat riisin pienemmällä annoksella täysjyväpastaa. Se lisää merkittävästi ruuan kuitupitoisuutta ja edistää siten sekä ruuansulatusta että kylläisyyttä. Voit myös vähentää öljyn määrää.


  • Jos treenaat rankasti

    Rankan treenin jälkeen elimistön hiilihydraattivarastot kaipaavat täydennystä. Lisää riisin määrää, niin saat enemmän hiilihydraatteja.

LUE MYÖS: Täydellistä uunilohta

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee