Lohibageli yrttitahnalla
Versio New Yorkin juutalaisen keittiön helmestä "Lox and a schmear".
Versio New Yorkin juutalaisen keittiön helmestä "Lox and a schmear".
Huuhtele yrtit, kuivaa ne talouspaperilla ja silppua ne.
Silppua lohi ja sekoita silppuun muna, 2/3 yrteistä, suolaa ja pippuria.
Tee massasta 2 pihviä.
Paista pihvit teflonpannussa oliiviöljyssä, ensin kuumalla lämmöllä molemmin puolin, sitten keskikuumalla lämmöllä n. 10 minuuttia.
Leikkaa kurkku pituussuunnassa kahtia, poista siemenet teelusikalla ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi.
Huuhtele ja viipaloi tomaatit.
Sekoita skyriin loput yrttisilpusta ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Huuhtele ja linkoa salaatti.
Lämmitä bageli, voitele puolikkaat yrttitahnalla ja pane täytteeksi salaatinlehti, sitten lohi, kurkkua ja tomaattia. Tarjoa limettiviipaleiden kera.