Lohibageli yrttitahnalla

30 minuuttia
561 kcal

Versio New Yorkin juutalaisen keittiön helmestä "Lox and a schmear".

Lohibageli

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 150 g lohifileetä (tai kylmäsavulohta niin säästyt pihvien paistamisen vaivalta)
  • 1 muna
  • Suolaa, mustapippuria myllystä
  • 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • Puolikas tuorekurkkua
  • 4 pientä tomaattia
  • 1 dl skyriä (tai rahkaa tai kevytkermaviiliä)
  • 1 sitruuna
  • 1 sydänsalaatti
  • 2 täysjyväbagelia (noin 100 g/kpl)
  • 1 limetti

Valmistus

  • Huuhtele yrtit, kuivaa ne talouspaperilla ja silppua ne.

  • Silppua lohi ja sekoita silppuun muna, 2/3 yrteistä, suolaa ja pippuria.

  • Tee massasta 2 pihviä.

  • Paista pihvit teflonpannussa oliiviöljyssä, ensin kuumalla lämmöllä molemmin puolin, sitten keskikuumalla lämmöllä n. 10 minuuttia.

  • Leikkaa kurkku pituussuunnassa kahtia, poista siemenet teelusikalla ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi.

  • Huuhtele ja viipaloi tomaatit.

  • Sekoita skyriin loput yrttisilpusta ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

  • Huuhtele ja linkoa salaatti.

  • Lämmitä bageli, voitele puolikkaat yrttitahnalla ja pane täytteeksi salaatinlehti, sitten lohi, kurkkua ja tomaattia. Tarjoa limettiviipaleiden kera.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background