Lohibageli yrttitahnalla

30 minuuttia
561 kcal

Versio New Yorkin juutalaisen keittiön helmestä "Lox and a schmear".

Lohibageli

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 nippu ruohosipulia
  • 1 nippu tilliä
  • 150 g lohifileetä (tai kylmäsavulohta niin säästyt pihvien paistamisen vaivalta)
  • 1 muna
  • Suolaa, mustapippuria myllystä
  • 1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • Puolikas tuorekurkkua
  • 4 pientä tomaattia
  • 1 dl skyriä (tai rahkaa tai kevytkermaviiliä)
  • 1 sitruuna
  • 1 sydänsalaatti
  • 2 täysjyväbagelia (noin 100 g/kpl)
  • 1 limetti

Valmistus

  • Huuhtele yrtit, kuivaa ne talouspaperilla ja silppua ne.

  • Silppua lohi ja sekoita silppuun muna, 2/3 yrteistä, suolaa ja pippuria.

  • Tee massasta 2 pihviä.

  • Paista pihvit teflonpannussa oliiviöljyssä, ensin kuumalla lämmöllä molemmin puolin, sitten keskikuumalla lämmöllä n. 10 minuuttia.

  • Leikkaa kurkku pituussuunnassa kahtia, poista siemenet teelusikalla ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi.

  • Huuhtele ja viipaloi tomaatit.

  • Sekoita skyriin loput yrttisilpusta ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

  • Huuhtele ja linkoa salaatti.

  • Lämmitä bageli, voitele puolikkaat yrttitahnalla ja pane täytteeksi salaatinlehti, sitten lohi, kurkkua ja tomaattia. Tarjoa limettiviipaleiden kera.