Lohibageli yrttitahnalla

Versio New Yorkin juutalaisen keittiön helmestä "Lox and a schmear".

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015 teksti KUNTO PLUS

Lohibageli

2 annosta

Nippu ruohosipulia
Nippu tilliä
150 g lohifileetä (tai kylmäsavulohta niin säästyt pihvien paistamisen vaivalta)
1 muna
Suolaa, mustapippuria myllystä
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
Puolikas tuorekurkkua
4 pientä tomaattia
1 dl skyriä (tai rahkaa tai kevytkermaviiliä)
1 sitruuna
1 sydänsalaatti
2 täysjyväbagelia (noin 100 g/kpl)
1 limetti


Valmistus

  • Huuhtele yrtit, kuivaa ne talouspaperilla ja silppua ne.
  • Silppua lohi ja sekoita silppuun muna, 2/3 yrteistä, suolaa ja pippuria.
  • Tee massasta 2 pihviä.
  • Paista pihvit teflonpannussa oliiviöljyssä, ensin kuumalla lämmöllä molemmin puolin, sitten keskikuumalla lämmöllä n. 10 minuuttia.
  • Leikkaa kurkku pituussuunnassa kahtia, poista siemenet teelusikalla ja leikkaa malto pieniksi kuutioiksi.
  • Huuhtele ja viipaloi tomaatit.
  • Sekoita skyriin loput yrttisilpusta ja mausta kastike suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  • Huuhtele ja linkoa salaatti.
  • Lämmitä bageli, voitele puolikkaat yrttitahnalla ja pane täytteeksi salaatinlehti, sitten lohi, kurkkua ja tomaattia. Tarjoa limettiviipaleiden kera.


Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee