Tomaattikeittoa lautasella
© Wickmann+bendtsen

Kylmä tomaattikeitto

Ihana gazpacho eli kylmä tomaattikeitto on kärsimättömän herkkusuun valinta: valmista tulee 30 minuutissa.

torstai 16. kesäkuuta 2016 teksti M. Kreutzer ja A. Larsen

Kylmä tomaattikeitto (gazpacho)

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

1 kurkku

½ punaista paprikaa

½ keltaista paprikaa

6 luumutomaattia

½ punaista chiliä

½ vihreää chiliä

6 dl tomaattimehua

1 valkosipulinkynsi

2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä

Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Pari basilikanoksaa

Kylmän tomaattikeiton valmistus

  • Puolita kurkku pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
  • Kuutioi paprikat.
  • Halkaise tomaatit pitkittäin, poista siemenet ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  • Pilko chilit hyvin pieniksi kuutioiksi.
  • Sekoita keskenään tomaattimehu, kuutioidut kasvikset, öljy ja yksi pitkittäin halkaistu valkosipulinkynsi.
  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
  • Laita keitto viileään jäähtymään.
  • Poista valkosipulinpuolikkaat ja koristele keitto hienonnetulla basilikalla.

LUE MYÖS: Onko tomaattikeitto terveellistä?

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 270 kcal

Proteiinia: 6,7 g

Rasvaa: 13,4 g

Hiilihydraattia: 35 g

Kuitua: 7,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee