Tomaattikeittoa lautasella
© Wickmann+bendtsen

Kylmä tomaattikeitto

Ihana gazpacho eli kylmä tomaattikeitto on kärsimättömän herkkusuun valinta: valmista tulee 30 minuutissa.

torstai 16. kesäkuuta 2016 teksti Anne Larsen ja Martin Kreutzer

Kylmä tomaattikeitto (gazpacho)

2 annosta

1 kurkku
½ punaista paprikaa
½ keltaista paprikaa
6 luumutomaattia
½ punaista chiliä
½ vihreää chiliä
6 dl tomaattimehua
1 valkosipulinkynsi
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
Merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
Pari basilikanoksaa

  • Kylmän tomaattikeiton valmistus
  • Puolita kurkku pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. 
  • Kuutioi paprikat.
  • Halkaise tomaatit pitkittäin, poista siemenet ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  • Pilko chilit hyvin pieniksi kuutioiksi. 
  • Sekoita keskenään tomaattimehu, kuutioidut kasvikset, öljy ja yksi pitkittäin halkaistu valkosipulinkynsi. 
  • Mausta keitto suolalla ja pippurilla. 
  • Laita keitto viileään jäähtymään.
  • Poista valkosipulinpuolikkaat ja koristele keitto hienonnetulla basilikalla. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 270 kcal
Proteiinia: 6,7 g
Rasvaa: 13,4 g
Hiilihydraattia: 35 g
Kuitua: 7,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee