Kylmä tomaatti-gazpacho

15 minuuttia
301 kcal

Tehosekoittimella on helppo loihtia tämä herkullinen tomaattikeitto, joka maistuu niin kylmänä kuin lämpimänäkin.

Tomaattikeittoa kulhossa

TOMAATTIKEITTO VALMISTUU HELPOSTI TEHOSEKOITTIMELLA – Valitse itse jauhatko keiton täysin sileäksi, vai jätätkö sattumia.

© wichmann+bendtsen

Kylmä tomaatti-gazpacho

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta / 6 dl

  • 500 g kypsiä tomaatteja
  • 1 salottisipuli
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 kourallista basilikaa
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl sokeria
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Tee terävällä veitsellä ristiviillot tomaatteihin ja kaada niille kiehuvaa vettä. Anna seistä muutama minuutti, kaada vesi pois ja kuori tomaatit. Kuutioi sipuli.
  • Soseuta ja mausta keitto. Lisää vettä tarpeen mukaan.
  • Koristele annokset basilikanlehdillä ja tarjoa lisäksi esimerkiksi parsakaalileipää.

VINKKI! Jos haluat lämmittää keiton, lisää siihen loraus ruokakermaa.