Kylmä minttu-hernesose

1,5 tunti
128 kcal

Kylmä pikku keitto kvinoasta, herneistä ja mintusta on jännittävä makupala.

Kylmä minttu-hernesose

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 1 rkl mustaa kvinoaa
  • 2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • ¼ pieni nippu ruohosipulia silputtuna
  • 100 g pieniä (pakaste)herneitä
  • 1½ dl kasvislientä
  • ½ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ¼ kurkku
  • ¼ pieni kourallinen mintunlehtiä
  • ½ limettiä
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • ¼ pieni chili (voi jättää pois)
  • Kurkkukiehkuroita (aivan ohuita, pitkiä kurkkusuikaleita)

Valmistus

  • Huuhdo ja keitä kvinoa.
  • Levitä kinkkuviipaleet leivinpaperin päälle pellille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 5 min. Anna viipaleiden jäähtyä ja hienonna ne.
  • Kiehauta herneet kasvisliemessä. Soseuta herneet, öljy, kurkku ja minttu. Mausta keitto limettimehulla, suolalla, pippurilla ja chilillä.
  • Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
  • Annostele keitto kvinoan, kinkun, ruohosipulin ja kurkkukiehkuroiden kanssa tarjolle snapsilaseihin.