Kylmä minttu-hernesose

1,5 tuntia
128 kcal

Kylmä pikku keitto kvinoasta, herneistä ja mintusta on jännittävä makupala.

Kylmä minttu-hernesose

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 1 rkl mustaa kvinoaa
  • 2 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • ¼ pieni nippu ruohosipulia silputtuna
  • 100 g pieniä (pakaste)herneitä
  • 1½ dl kasvislientä
  • ½ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ¼ kurkku
  • ¼ pieni kourallinen mintunlehtiä
  • ½ limettiä
  • Merisuolaa ja mustapippuria
  • ¼ pieni chili (voi jättää pois)
  • Kurkkukiehkuroita (aivan ohuita, pitkiä kurkkusuikaleita)

Valmistus

  • Huuhdo ja keitä kvinoa.

  • Levitä kinkkuviipaleet leivinpaperin päälle pellille ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 5 min. Anna viipaleiden jäähtyä ja hienonna ne.

  • Kiehauta herneet kasvisliemessä. Soseuta herneet, öljy, kurkku ja minttu. Mausta keitto limettimehulla, suolalla, pippurilla ja chilillä.

  • Anna jäähtyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

  • Annostele keitto kvinoan, kinkun, ruohosipulin ja kurkkukiehkuroiden kanssa tarjolle snapsilaseihin.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background