Kvinoa-avokado-feta-punasipulisalaatti

40 minuuttia
580 kcal

Salaatissa on paljon kehon matala-asteista tulehdusta hillitseviä raaka-aineita, kuten terveellisiä rasvoja avokadosta ja proteiinia ja kuitua kvinoasta.

Kvinoa-avokado-feta-punasipulisalaatti

AVOKADOSALAATTI – Punainen kvinoa sopii salaatin väreihin, mutta myös musta on kaunista ja herkullista.

© wichmann+bendtsen

Kvinoa-avokado-feta-punasipulisalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 80 g punaista kvinoaa
  • 75 g vuonankaalia
  • 1 avokado
  • 40 g kalamata- oliiveja
  • ½ sitruunan mehu

Marinoitu punasipuli

  • 60 g punasipulia
  • 4 dl omenasiiderietikkaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 10 pippuria
  • 5 laakerinlehteä

Marinoitu feta

  • 50 g fetakuutioita
  • ½ tl rosmariinia
  • ½ tl oreganoa
  • Mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistus

  • Marinoi ensin punasipuli. Halkaise ja viipaloi sipuli. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja mausteet. Kaada sipuliviipaleille ja pane jääkaappiin.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Sekoita fetakuutiot, mausteet ja öljy.
  • Jaa vuonankaali ja kvinoa lautasille.
  • Viipaloi avokado ja asettele viipaleet, feta, oliivit ja punasipuli kauniisti salaattiin.
  • Purista päälle sitruunamehua ja ripota suolaa ja pippuria.

VINKKI Broileri sopii tähän salaattiin erittäin hyvin, mutta jos pidät kasvis- päivästä kiinni, paahda lisäksi täysjyväleipää.