Kuhaa hollandaise

Kuhaa hollandaisekastikkeen, salaatin, leikkopapujen ja lohkoperunoiden kanssa.

tiistai 12. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Valmistusaineet

4 hengelle

4 kuhafileetä
öljyä paistamiseen
merisuolaa, mustapippuria

Lohkoperunat

1 kg (varhais)perunoita
kylmäpuristettua oliiviöljyä
merisuolaa, mustapippuria

Salaatti

50 g friseesalaattia
nippu silopersiljaa
4 limeä

400 g leikkopapuja
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä


Hollandaisekastike

2 keltuaista
1½ tl sitruunamehua
½ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä


    Valmistus

  • Lohko perunat. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla ja paista 200-asteisessa uunissa 30 min.

  • Pese ja linkoa salaatti ja persilja. Sekoita salaatiksi.

  • Pese pavut, pane ne kulhoon. Mausta suolalla ja rypsiöljyllä. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna kypsyä kannen alla 5 min. Kaada vesi pois.

  • Vatkaa keltuaisia ja sitruunamehua kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää öljy ohuena norona koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä.

  • Lohko limet. Taputtele kala kuivaksi, voitele öljyllä ja mausta suolalla.

  • Grillaa kalaa pari min. kummaltakin puolelta.

  • Kokoa annokset ja tarjoile.



Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee