Kuhaa hollandaise

35 minuuttia
513 kcal

Kuhaa hollandaisekastikkeen, salaatin, leikkopapujen ja lohkoperunoiden kanssa.

Kuhaa hollandaise

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 2 kuhafileetä
  • öljyä paistamiseen
  • merisuolaa, mustapippuria

Lohkoperunat

  • ½ kg (varhais)perunoita
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • merisuolaa, mustapippuria

Salaatti

  • 25 g friseesalaattia
  • nippu silopersiljaa
  • 2 limeä
  • 200 g leikkopapuja
  • ½ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Hollandaisekastike

  • 1 keltuaista
  • ¾ tl sitruunamehua
  • ¼ dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Valmistus

  • Lohko perunat. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla ja paista 200-asteisessa uunissa 30 min.

  • Pese ja linkoa salaatti ja persilja. Sekoita salaatiksi.

  • Pese pavut, pane ne kulhoon. Mausta suolalla ja rypsiöljyllä. Kaada päälle kiehuvaa vettä ja anna kypsyä kannen alla 5 min. Kaada vesi pois.

  • Vatkaa keltuaisia ja sitruunamehua kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää öljy ohuena norona koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä.

  • Lohko limet. Taputtele kala kuivaksi, voitele öljyllä ja mausta suolalla.

  • Grillaa kalaa pari min. kummaltakin puolelta.

  • Kokoa annokset ja tarjoile.