Kevennetty pizza

105 minuuttia
551 kcal

Mehevä mutta vähäkalorinen pizza

Kevennetty pizza

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

Taikina:

  • 6 g hiivaa
  • 1½ dl vettä
  • 150 g spelttijauhoja
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja

Täyte:

  • 200 g tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 200 g porkkanoita
  • 100 g mukulaselleriä
  • 2 rkl tuoretta basilikaa
  • 2 rkl tuoretta oreganoa
  • rouhittua mustapippuria maun mukaan

Päälle:

  • Tuoretta basilikaa (10 lehteä)
  • 50 g kevytmozzarellaa

Lisäksi

  • Vihreää salaattia

Valmistus

  • Liuota hiiva veteen ja anna seistä 5 min.
  • Kumoa jauhot kulhoon ja tee keskelle syvennys.
  • Kaada hiivaseos ja oliiviöljy kuoppaan ja lisää suola.
  • Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa 8–10 min, kunnes se on kiinteä ja kimmoisa.
  • Anna kohota peitettynä 1 tunti.
  • Hienonna tomaatit, valkosipuli, porkkanat ja selleri monitoimikoneessa.
  • Sekoita hienonnetut yrtit joukkoon.
  • Kauli taikinasta yksi suuri pizzapohja.
  • Levitä tomaattikastike pohjan päälle.
  • Levitä pinnalle basilikanlehdet ja juustoviipaleet.
  • Paista pizzaa 225 asteessa uunin ylätasolla noin 15 min.
  • Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

LUE MYÖS: Näin valmistuu hyvä ja terveellinen pizza

LUE MYÖS: 4 herkullista kukkakaalipizzan reseptiä