Kevennetty pizza

Mehevä mutta vähäkalorinen pizza

tiistai 1. maaliskuuta 2011 teksti KUNTO PLUS

1 annos

Taikina:

3 g hiivaa
3/4 dl vettä
75 g spelttijauhoja
1 tl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 rkl vehnäjauhoja


Täyte:

100 g tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
100 g porkkanoita
50 g mukulaselleriä
1 rkl tuoretta basilikaa
1 rkl tuoretta oreganoa
rouhittua mustapippuria maun mukaan


Päälle:

Tuoretta basilikaa (10 lehteä)
25 g kevytmozzarellaa


Lisäksi
Vihreää salaattia

Suola – vaikutus elimistöön ja saantitavat

Valmistus

  • Liuota hiiva veteen ja anna seistä 5 min. 
  • Kumoa jauhot kulhoon ja tee keskelle syvennys. 
  • Kaada hiivaseos ja oliiviöljy kuoppaan ja lisää suola. 
  • Sekoita hyvin ja vaivaa taikinaa 8–10 min, kunnes se on kiinteä ja kimmoisa. 
  • Anna kohota peitettynä 1 tunti. 
  • Hienonna tomaatit, valkosipuli, porkkanat ja selleri monitoimikoneessa. 
  • Sekoita hienonnetut yrtit joukkoon. 
  • Kauli taikinasta yksi suuri pizzapohja. 
  • Levitä tomaattikastike pohjan päälle. 
  • Levitä pinnalle basilikanlehdet ja juustoviipaleet. 
  • Paista pizzaa 225 asteessa uunin ylätasolla noin 15 min. 
  • Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

LUE MYÖS: Näin valmistuu hyvä ja terveellinen pizza

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee