Keltainen kookos-kanakeitto

40 minuuttia
413 kcal

Puolessa tunnissa valmistuva valkosipulilla, inkiväärillä, curryllä ja chilillä makuhermoja lämmittävä keitto. Nam!

Keltainen kookos-kanakeitto

KELTAINEN KOOKOS-KANAKEITTO - Taio ruokiin väriä ja voimaa kasviksilla ja mausteilla.

© wichmann+bendtsen

Keltainen kookos-kanakeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ punasipuli
  • 1 kynttä valkosipulia
  • ½ rkl inkivääriä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 porkkanaa
  • ½ paprika
  • 1½ rkl keltaista currytahnaa
  • ¼ tl kurkumaa
  • 200 g broilerin rintafileitä
  • ¾ l kanalientä
  • 75 g nuudeleita, täysjyvää
  • ½ dl kookosmaitoa, kevytversiota
  • 62 g sokeriherneitä
  • Kourallinen korianteria
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • ¼ Limetin mehu

Viimeistelyyn:

  • 1 kevätsipulia
  • ¼ chilipalkoa
  • Korianteria

Valmistus

  • Hienonna sipuli ja valkosipuli, raasta inkivääri ja kuullota kattilassa öljyssä pari minuuttia.
  • Lisää porkkanaviipaleet ja paprikasuikaleet ja jatka vielä toiset kaksi minuuttia.
  • Lisää currytahna, kurkuma, broileri ja kanaliemi. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia.
  • Nosta broilerifileet kattilasta ja revi ne kahdella haarukalla. Palauta takaisin kattilaan, lisää kookosmaito, korianterisilppu ja nuudelit. Anna kiehua, kunnes nuudelit muuttuvat läpikuultaviksi.
  • Mausta keitto suolalla, pippurilla ja limettimehulla ja viimeistele-annokset kevätsipuli-, chili- ja -korianterisilpulla.

VINKKI! Kätke keittoon eiliseltä aterialta yli jääneet kasvikset. Jos vaihdat broilerin katkarapuihin, lisää ne lopuksi vain lämpiämään.