Punajuuripihvejä ja guacamolea

Erilaiset punajuripihvit ja guacamolea. Lisukkeeksi mustapapupastaa omatekoisen ketsupin kanssa.

keskiviikko 8. lokakuuta 2014 teksti KUNTOPLUS

Punajuuripihvit

8 annosta

750 g punajuuria
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g kaurahiutaleita
200 g fetaa
1 rkl neitsytoliiviöljyä
3 munaa
1 kourallinen tuoretta basilikaa
1 kourallinen tuoretta oreganoa
Merisuolaa ja rouhittua pippuria
Öljyä paistamiseen

Itse tehty ketsuppi

200 g tomaatteja
140 g tomaattipyreetä
Merisuolaa ja rouhittua pippuria

Guacamole

2 avokadoa
2 tuoretta taatelia
1 dl manteleita
1 tomaatti
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
¼ tl cayennenpippuria
½ tl merisuolaa
Ripaus steviaa

Lisukkeeksi A la Eco Luomu mustapapupastaa.


Valmistus

  • Jauha punajuuret, valkosipuli ja sipuli monitoimikoneella karkeaksi massaksi.
  • Kumoa massa kulhoon ja sekoita joukkoon muut aineet. Anna taikinan seistä 20 min, jotta kaurahiutaleet turpoavat.
  • Tee taikinasta 16 pihviä ja paista niitä öljyssä paistinpannussa yhteensä 5‒10 min.
  • Jauha kaikki ketsupin aineet karkeaksi massaksi.
  • Keitä mustapapuspagetti (A la Eco Luomu) pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Pane kaikki guacamolen aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha, kunnes rakenne on sopiva.
  • Tarjoa ruoka sipulinversojen ja yrttien kanssa.


Kaura on varsinainen terveyspommi, ja moni aloittaakin päivänsä kauralla. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee