Punajuuripihvejä ja guacamolea

50 minuuttia
446 kcal

Erilaiset punajuripihvit ja guacamolea. Lisukkeeksi mustapapupastaa omatekoisen ketsupin kanssa.

Punajuuripihvit

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 187 g punajuuria
  • ¼ pieni sipuli
  • ½ valkosipulinkynttä
  • 37 g kaurahiutaleita
  • 50 g fetaa
  • ¼ rkl neitsytoliiviöljyä
  • ¾ munaa
  • ¼ kourallista tuoretta basilikaa
  • ¼ kourallista tuoretta oreganoa
  • Merisuolaa ja rouhittua pippuria
  • Öljyä paistamiseen

Itse tehty ketsuppi

  • 50 g tomaatteja
  • 35 g tomaattipyreetä
  • Merisuolaa ja rouhittua pippuria

Guacamole

  • ½ avokadoa
  • ½ tuoretta taatelia
  • ¼ dl manteleita
  • ¼ tomaatti
  • ¼ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • ¼ tl cayennenpippuria
  • ¼ tl merisuolaa
  • Ripaus steviaa

Lisukkeeksi A la Eco Luomu mustapapupastaa.

Valmistus

  • Jauha punajuuret, valkosipuli ja sipuli monitoimikoneella karkeaksi massaksi.

  • Kumoa massa kulhoon ja sekoita joukkoon muut aineet. Anna taikinan seistä 20 min, jotta kaurahiutaleet turpoavat.

  • Tee taikinasta 16 pihviä ja paista niitä öljyssä paistinpannussa yhteensä 5‒10 min.

  • Jauha kaikki ketsupin aineet karkeaksi massaksi.

  • Keitä mustapapuspagetti (A la Eco Luomu) pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Pane kaikki guacamolen aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha, kunnes rakenne on sopiva.

  • Tarjoa ruoka sipulinversojen ja yrttien kanssa.