Punajuuripihvejä ja guacamolea

Erilaiset punajuripihvit ja guacamolea. Lisukkeeksi mustapapupastaa omatekoisen ketsupin kanssa.

keskiviikko 8. lokakuuta 2014 teksti KUNTO PLUS

Punajuuripihvit

8 annosta

750 g punajuuria
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g kaurahiutaleita
200 g fetaa
1 rkl neitsytoliiviöljyä
3 munaa
1 kourallinen tuoretta basilikaa
1 kourallinen tuoretta oreganoa
Merisuolaa ja rouhittua pippuria
Öljyä paistamiseen

Itse tehty ketsuppi

200 g tomaatteja
140 g tomaattipyreetä
Merisuolaa ja rouhittua pippuria

Guacamole

2 avokadoa
2 tuoretta taatelia
1 dl manteleita
1 tomaatti
½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
¼ tl cayennenpippuria
½ tl merisuolaa
Ripaus steviaa

Lisukkeeksi A la Eco Luomu mustapapupastaa.


Valmistus

  • Jauha punajuuret, valkosipuli ja sipuli monitoimikoneella karkeaksi massaksi.
  • Kumoa massa kulhoon ja sekoita joukkoon muut aineet. Anna taikinan seistä 20 min, jotta kaurahiutaleet turpoavat.
  • Tee taikinasta 16 pihviä ja paista niitä öljyssä paistinpannussa yhteensä 5‒10 min.
  • Jauha kaikki ketsupin aineet karkeaksi massaksi.
  • Keitä mustapapuspagetti (A la Eco Luomu) pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Pane kaikki guacamolen aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha, kunnes rakenne on sopiva.
  • Tarjoa ruoka sipulinversojen ja yrttien kanssa.


Kaura on varsinainen terveyspommi, ja moni aloittaakin päivänsä kauralla. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee